long live!!!

Thursday, August 19, 2010

orang islam HINA islam = Salleh Gregor Samsa & the gang..

astaghfirullahalazim...

mengucap panjang i bila baca e-mel from one of my friend about this guy named Salleh Gregor Samsa..wallahualam laa whether it is his real name or not..but based on his FB, itulah namanya..dengarnya, this guy is from Kluang..

Bila dah baca emel tu, n google2 sket, rupanya kes dia ni dah heboh..

double click the pic to read how these peoples, who based on their names should be Muslim, but proudly insult Islam teachings in their FB!!!

From what i read in few blogs, i think this guy is a free-thinker who don't feel blessed to be born as muslim..

siap nak letak tarikh untuk kiamat and draft his own kitab???
OMG!!!

i boleh terima ada orang islam x puasa di bulan Ramadhan and ada jugak yang x jalankan rukun2 Islam dan buat larangan2-Nya. well..we are not perfect..kalau x nak buat sekalipun, just jangan buat!!jangan nak kutuk2 agama tu pulak, kononnya islam teaching ni menyusahkan kita!!

pastu, dia nak marah bila orang pandang lain macam sebab makan tengah2 hari bulan puasa.like HELLOOO!!!this is Malaysia.our official religion is Islam!!my non-muslim officemates pun boleh respect we all yang berpuasa ni..x bawak pun makanan yang berbau semerbak satu ofis masa bulan puasa..kalau makan dalam office pun sorok2 jer..ni pulak, u yang memang dilahirkan dan dibesarkan dengan ajaran islam!!haishhhhh...

i x mahu laa kutuk banyak2..kalau ikut hati yang berdarah baca dorang punyer conversation kat atas tu, banyak lagi nak tulis ni..tapi x pasal jer kurang pulak pahala puasa i hari ni..

p/s: i jumpa blog yang tulis about this Salleh, and he himself did comment..which really show his immaturity..i think u guys should read it!!

semoga kita & keluarga dijauhkan dari anasir2 macam ni..

daa...

6 comments:

Peri PiA said...

sgt terkilan :(...i dont know

lepas ni kes ape pulak,hina apa,kutuk apa lagi...


Malaysia bukan mcm negara lain,hormat la bulan ramadhan yg mulia ini

Mrs Nageb said...

MasyAllah..i pun dah dapat email ni before...mengucap panjang betul dengan derang nih....nak jadi ape lah derang nih eh...

sI tEDI said...

aku dah plan nak campak dia kat sg linggi bg makan boye tembaga

deena awanis said...

~pia~

ntah laa pia..dia macam tu, kita pulak yang takut rasanya..

deena awanis said...

~mrs nageb~

perasaan i bila first time baca : fuuhhh..memang dunia akhir zaman..

deena awanis said...

~si tedi~

if u need extra energy untuk campak dia ke sungai linggi, u know where to find me rite??;-D