long live!!!

Friday, August 6, 2010

braxton hicks ke ni??

my prince charming dah masuk minggu ke 33 pun hari ni..tapi sampai sekarang, i pun x tahu, whether apa yang i rasa ni memang Braxton Hicks or not..

dari ape yang i baca from what-to-expect, Braxton Hicks ni sebenarnya painless feel of tightening at our uterine muscles and cause the abdomen to become very hard & contorted..it usually lasts within 15 seconds to 2 minutes..

yang i rasa ni plak kind of ngilu camtu..and sometimes ada gak yang macam sakit ala2 nak cramp kat lower abdomen..yang abdomen mengeras tu memang ada and sometimes dia jadi bentuk yang ala2 pointy gituu..hurmm..ntah laa..

adakah i yang x paham ape itu Braxton Hicks??
or Braxton hicks yang x paham ape yang i rasa..
wallahualamm...

oh yer..hari ni jugak i perasan yang my tummy macam dah turun ke bawah..bila tengok kat cermin, macam berat jer perut i ni...hehehe..

5 comments:

Peri PiA said...

u make me nervous hehe..InsyAllah sume ok uutk deena..Amin

penah dgr org tua2 ckp,perut dah turun tu dah nak dekat tu

deena awanis said...

aiyookkk..yer ke cam tu pia??alaahaii..harapnyer dia bagi chance ler kat mummy dia puasa n raya dulu..

ANIEMZ said...

braxton hicks tu tak sakit n buat perut mengeras.. kalau dah sakit kite panggil contraction pain.. normal je mende tu.. jgn isau lah..

intan azuzarina said...

prince charming deena...dok dlm pewot mummy leklok k..bg la chance mummy nk raye dulu k.. =)

Mrs Nageb said...

pn deena...bunyinya macam dah nak dekat je u dak deliver..huhu..i pun tak sure sangat braxton hicks yang real mcm mana kan...really konfius sangat :)hope ok semua :)