long live!!!

Saturday, August 7, 2010

bila yer kali terakhir saya puasa penuh??

selamat hari minggu kawan2..

tolak hari ni, tinggal 2 hari jer lagi before Ramadhan menjengah..i'm kind of excited menunggu Ramadhan tahun ni..excited untuk melalui Ramadhan pertama as somebody's wifey and also as a preggy mummy..for sure, there's lots of difference..

masa zaman berbujangan, i adalah spesis homosapiens yang sangat malas mahu bangun sahur..kalau agak2 the next day is going to be a busy day, and i might need extra energy, baru i akan bangun dari katil mata pun sipi2 jer bukak, bukak fridge, minum segelas susu and sambung tido..hehhehehe..

tapi kalau kat rumah dengan mama, memang wajib bangun laah..my mum will force all of us bangun sahur..tapi, haruslaa bangun untuk bersantap jer kan..semua dah sedia atas meja makan..

but this year, i need to serve sahur for our little family ni..kena bangun awal pagi and cook?? agak2 larat ke i ek nak bukak mata besar2 di pagi2 buta untuk memasak?? kang kalo bukak mata sipi2, ada gak yang eksiden ngan kuali, periuk segala..

kalaupun hubby i x mahu makan sahur berat2, i think i still need it for myself and my prince charming..keshian laa si tecik ni kan kalau mummy nyer berpuasa without sahur..and of coz i wish i dapat puasa penuh this year!!bukan senang2 dapat peluang untuk puasa penuh ni..dah ler masa sebelum period dulu, asyek puasa yang yok jer..banyak nau alasan nyer..i pun dah x ingat whether i penah puasa penuh ke x..hehehehe..

harapnya, i mampu laa puasa penuh this year..moga Allah permudahkan untuk i and my little prince..amin..

prince charming pun bagi laa chance kat mummy puasa penuh 1 bulan Ramadhan yer..lepas raya baru kita jumpa, ok???;-)


6 comments:

Peri PiA said...

i can't remember hehe ;P

Puan nadxoxo said...

yeah! mari kita berpuasa penuh bln ramadhan thn ni~ :D

Ainul said...

kita selalu gak dpt pose penuh..sbb peot tak tetap..hihihiii.tp yg tak best time raya lak bendera merah dtg.tak leh solat sunat raya.huhhuuu

Mrs Nageb said...

i pun harap dapat puasa penuh tahun ni....mari sama2 berpuasa penuh :)

deena awanis said...

~pia~

ni mesti sama spesies ngan dina ni kan??masa kecik dulu, banyak tol alasan nak puasa..hihihihi

deena awanis said...

~puan nad, ainul & mrs nageb~

yeah!!chayokk!!mummy's power..harap baby pun boleh bersabar..=)