long live!!!

Monday, July 5, 2010

makan yang enak2..

tengah hari dikala puasa ni, macam2 otak dok pikir nak makan..setiap kali terlintas sesuatu yang macam menggiurkan, "gulp" telan air liur..hehehhe..

untuk mengelakkan i dok melayan angan2 nak makan ape time berbuka petang ni, i nak share2 ngan u ols, a makan2 place which i went last saturday with en.hubby..

actually we went to OU sabtu lepas..kununnye saje nak cuci2 mata..at first, hubby ajak makan kat Chilli's tapi full giler..siap kena queue panjang lagi..kalau nak cepat, seats kat bar je yang available..haihhh..x mau lah i..dah ler i ni preggy, comey bertudung pulak tuh, sungguh x manis dipandang mata kalo bersidai kat bar kaaann?? takut jugak kang kenan anak i jadik kaki bersidai kat bar..so, cancel Chilli's kami serbu ke Restoran Seri Melaka..

dah namanyer pun Seri Melaka kan, they served malay cuisine laa..and sangaaatttttt memuaskan hati..kira x menyesal la we all tukar plan from Chilli's tu...we ordered Assam Fish Fillet, Kangkung Belacan and Fried Chicken in Sweet Sour Sauce..all dishes are marvellous!!!asam pedas dia memang pekat, likat!!betul2 ho liau!!hehehe..hubby i harusler paling suka Fried Chicken in Sweet Sour Sauce tu..siap cakap, nak makan pelan2 ayam tu..sebab nak menikmati rasa dia yang sedapp!!hahahaha.. betapa laa dia suka ngan ayam tuh..sampai camtu sekali nak menikmatinyerr..

kalau u all pergi sana, nak makan 3-4 orang, i think its better to order dish yang small size..sebab serving size dia quite big..tapi order laa banyak2 lauk..hehehe..coz i bet u'll feel like trying all the dishes there!!plus service dia pun quite good..sangat cepat..x perlu tunggu lama2..tambahan pulak, masa pergi tu kul 1 tengah hari camtu kan..perut tengah berkeroncong..mane tahan nak tunggu lama2!!


itu dia en.hubby yang sedang khusyuk mengerjakan apa2 yang patut..x sempat nak snap pics banyak2 sebab we both tengah kelaparan..so, kita serrraaannggggg dulu!!!

* * * * * * * * * * * * *

kalo dah namanyer gi OU, x kan ler window shopping jer kan..harusler terbabas punyer..hihihi..actually at first, nak cari baju keje untuk hubby je..last2 en.hubby dah tukar pikiran sebab dia dah berkenan 2 pasang baju for his lil' junior kat Osh Kosh..haaa..itulaa dia penangan hubby i..u r lucky laa baby..kalo harapkan mummy, mummy belikan baju kat Jusco yang RM15 sepasang tu jerr...hikhikhik..lagipun x baik laa membazir kan..baby cepat besar, baju ley pakai kejap jer..lain ler kalo beli untuk mummy..boleh tahan lama, sebab tu kena mahal sket..;-)

khas untuk tatapan mereka2 yang merindui i..lalalala..
tapi gambar duduk, so x nampak sangat laa my pewot tu sebenarnya sedang membuncit..

time kasih jugak to en.hubby yang belikan ini untuk i..bininya ni dah sibuk sakit kaki..kasut yang i beli masa awal preggy dulu tu not that flat..ala2 macam wedges yang rendah..pasal masa tu still demand nak kasut cantek jugakk!! tu pasal kaki sakit kot..

last week, one of my colleague (she's a med doctor) cakap, pakai flat & comfy shoes akan memudahkan proses bersalin normal..so, i redhakan jugak ler beli this flat sandal yang langsung x gorgeous!!!walaupun dalam x suka, lepas bayar terus pakai jugak, sebab kaki dah sakit sangat..hikhik.. padan muka i, sape suh degil kan??

tapi yang paling i suka hari tu ialah ayat yang hubby guna untuk pujuk i..."xpe laa x cantik pun..kasut ni pakai masa preggy n pantang nanti jer, 2-3 bulan jer pun lagi..pas pantang nanti kita beli heels banyak2 k.." wahhhaaaa!!!
i love u so much laaa hubby..
tapi make sure u keep that promise yer!!muaahhhhh!!!






7 comments:

E.L.I.Z.A said...

wat ore terliur la nih..k.eli pun pose gok ni..3hr berturut doh so kiro kalis doh la nge mknn ekkeke

wah menarik beli oshkosh tu..meme lawa2 bju brand tu wpun mhl kalu dey keney gak, beli je la dih heheh

Peri PiA said...

owh OU sgt basar xtau ade restoran ni

waaaah,utg nya enche hubby pujuk mcm tu..


p/s-pia pon puase hari ni,nsb bek pic xdpt tgk(certain2 thing kena blocked kat Opis) :P lalaa

juelee said...

kiter masa tau peknen terus kene pksa ngan hubby pakai flat shoes.. memang tak gorjes langsung... tapi skang sndiri tak rela nak pakai heels sebab badan dah berat, jalan pun ala2 malas aje hahaha

deena awanis said...

~kak eli~

harap hubby laa nak belikan OSH KOSH untuk baby dia..kalo dina, x mampu lerrr..hihihihi

deena awanis said...

~pia~

hubby sedapkan ati dina jer tu..nanti kang baby dia dah kua, dia asyek ingat nak shoping untuk baby jerr..

deena awanis said...

~juelee~

hehehe..sangat x gorjes kan???tapi untuk elak kaki sakit, redha jer laa..

Anna Da Lady said...

bestnya ayat yang last tu.hehe...lepas pantang nanti kita beli heels banyak2...ada bukti ni kalu hubby u taknak kotakan janji..hehe