long live!!!

Tuesday, July 20, 2010

i love make up

selamat petang sumer..

i mahu bergedik contest di petang hari ni...

contest ni di anjurkan oleh cik Intan Nadia..



kenapa i nak join this contest???

sebab...

I REALLY DO LOVE MAKE UP!!!!

make up vogue2 especially smokey eyes look dengan falsies bagai adalah sangat digemari..tapi sejujurnya, i x pandai mekap begitu..kalau ada yang nak jadi "free"lance mekap artist untuk i, please do not hesitate to leave ur message in the comment box k..hihihihi..

for everyday make-up, masa nak gi keje, shopping etc etc and i can say most of the time when i do my make up on my own, this will be the looks...except for tukar colour lip gloss, blusher and eye shadow jer..hehehe..but most of the day, i prefer natural colours which makes me looks more fresh..=) *ayat perasan sendiri..sila jangan layan*

so, dalam pic kat atas ni, i pakai MAC studio fix powder plus foundation, Elianto gold & chocolate eye shadow, MAC gel eye liner, MAC lustreglass in flusterose and MAC mineralize blush in dainty..

i've fallen in love with MAC sejak hubby hadiahkan a complete set of them early this year..before that, memang x pernah pakai..x mampu den..so,naseb u laa hubby..sape suh "perkenalkan" kat i..hehehehe..pasneh, paham2 ler yer "refill" yang mana patut..;-)

to cik Intan Nadia : hope sumer criteria telah dipenuhi..kalo ada yang x lengkap, do tell me k..anyway, interesting laah this contest!! i like!!

13 comments:

-iNtAnAdiA- said...

thanks for joining and good luck dear =)

Liyanaa. said...

HAAAAAAA habis lah kalah ynn mcm ni HAHA btw gudluck jgk tauuu kakak :D

mamamarissa said...

suka juga make up...tapi bila dah ada bam2 nie, jarang2 dpt make up betul2...fyi, bam2 sgt suka bila tgk i make up...bila dah siap tue, dia senyum jer tgk i...comel kan :)

deena awanis said...

~intanadia & ynn~

thanks..=)

deena awanis said...

~mamamarissa~

anak dara u tu tunggu masa mama dia make-up kan dia jugak lah tu..hehehe..

tunggu jer laa masa she asked u to buy make up stuffs for her too..

e.l.i.z.@ said...

wowiee serba serbi MAC..k.eli pun tingin gok nk try beli MAC, tp takut terjebak nge brg mahal ni, nati abih duit heheheh

btw, gud luck!

nk join etep eh :P

juelee said...

kiter pun suke color natural

deena awanis said...

~kak eli~

dina pun x berani before this, tapi hubby hok bertanggungjawab la lo ni sbb dia hak start dulu..huhuhu

deena awanis said...

~juelee~

sebenarnya kurang berani nak mekap sendiri pakai kaler2 terang..takut jadi cam hantu pulakk..huhu

♥ Xett Hereen ♥ said...

cantiknye anda.

tak pakai mekap pom cantek kot dah..

>.<



( ikhlas puji bukan lesbo taw :P )

deena awanis said...

~xett~

cantek ler sangat..;-)

anyway, maceh..

nn said...

good luck!! :)

deena awanis said...

~nn~

thanks..=)