long live!!!

Tuesday, June 15, 2010

warna kegemaran saya (khazisboutique contest)

Di tengah hari yang bosan dan kekurangan teman gosipping ni, i nak join contest lah..lagi pun dah lama x join contest..dah ler contest ni cam best jer..about my favourite color!!!

tanpa melengahkan masa, mari kita mula..

this contest was organized by Khazisboutique

so...what is my favourite colour???

obviously ler PINK!!!

tengok blog layout pun tau yek..i memang sangat falling in love with pink sejak di bangku sekolah lagi..beg sekolah kaler pink, pencil case Girls kaler pink (yang i beli masa form 2 masih digunakan sampai sekarang tanpa pernah dicuci) , semua mende laa kalo boleh nak pink!!hehehhe.. dulu, masa tengah zaman AF2 (satu2nyer AF yang i ikut tanpa mengenal erti jemu) konon2 i nak minat oren pulak, sebab i minat Zahid yang bam bam tu.tapi malangnyer kurang berjaya..cinta pada pink tetap utuh gitewww!!!

masa kat U plak, most of the clothes in my wardrobe are pink..x kesah ler pink-putih ke, pink-hitam ke..mesti ada gak unsur pink kat baju yang i pakai tu..or paling kurang dalam 1 week punyer cycle, at least mesti 3 kali i pakai baju kaler pink!!sampai kan ada skali tu, mak guard kat kolej tegur i "adik pink, minggu ni baju pink abes stock ke??" wakakakakaka..actually masa tu, i bet ngan sorang kawan sebenarnye, the whole month i x boleh pakai baju pink, dia kasik i RM50!!hihihihi...

two of my very useful gadgets are also pink in colour.

my camera..


and my handphone!!

masa beli handphone ni, hubby tanya 1 nak Sony Ericcson ni ke, nak Blackberry.i beria2 nak henpon ni gak sebab Blackberry xde kaler pink!!tapi sekarang ni cam menyesal plak sebenarnyer sebab boley jer kan beli cover pink for the BB...hurmmm....tapi nampak gayanyer cam dah xde chance jek..ntah biler laa plak hubby nak offer i tukar handphone lagik..huhuhu

as for my pinky cik lappy yang baru je mengharungi kesah sedih baru2 ni..the original colour is silver tapi i udah kasik baju kaler pink (corak pink-choc petak2 ala2 Burberry gitew) so, kira pink gak ler kan..

cuma ini jer yang i belum dapat lagi...dah lama gak ler i hint2 kat hubby..tapi nampaknyer lom ader response..hehhehe..

before, i used to wish for a pink Honda Jazz jugak..haihhh..memang stim abes ler tengok si pinky yang satu neh..i dapat bayangkan cemane gembiranyer dan comel nyer my pinky jazz tu..tambah lagi ngan kecomelan orang yang drive nyer plak kan...bertambah2 laa comel Jazz tu..tapi sejak kuar Honda Jazz yang baru tu, minat cam dah menipis lahh..sebab i x suka bentuk Jazz baru tu..nampak cam bolat semacam jer bontotnyer..

anyway, dalam keghairahan terhadap benda2 berwarna pink, ada satu mende jer yang i x teringin langsung dia menjadi pink iaitu..

BMW X6 ni..sebab i rasa dia adalah macho!!no need to be pink pun i dah cukup giler kat en.BMW X-6 neh..hehehe..kalau ada mana2 Dato' ke Tan Sri ke yang rasa garage umah dia dah penuh, x tau mana nak park X6 tu, boleh laa tumpang parking kat garage umah i yer..pastu tinggal ler kunci skali, senang i nak bawak pergi car wash... ;-)

my wedding pun mengambil warna tema my favourite colour ni..

this is our pink-white wedding invitation card..

pink pengantin, pink pengapit, pink khemah..all PINK!!
love love love!!

and yang best tu..my besties yang attend my wedding pun all in pink-theme..without telling them my wedding theme is pink, they already knew me!!cayang korang sumer lahhh!!

and the cake given by Cik Ondek (front row, second from the right) also sangat menepati my pink wedding theme..cayang lagikkkk!!!mmmuuuahhhh!!

cukuplah tu i membebel. if i am the lucky ones to win this contest, i mau blouse pink yang comey neh..tengok2 pada cutting nyer tu, boley muat kot perut mini-boncet i neh..

and for u ols yang suka on-line shopping, bolehlaa jenguk2 Khazisboutique..banyak juga baju cantik2 with reasonable price..

tatatititutu

9 comments:

Peri PiA said...

same la,i loveeee pink

kawen jer lari tema ;D,bj ttp nikah pink

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

I like pinK!!! dia ada jgk peluang kawen pakai pink kaler.. huhu

fikaryna said...

gud luck! ryna pun pencinta pink..hehe..

deena awanis said...

~pia, kak fiza~

itu pun jenuh laa gaduh ngan my ex-fiancee tu(sekarang hubby) sbb dia x nak pakai pink on that day..tp last2 dia mengalah..x larat nak gaduh ngan orang keras kepala ni kot...

deena awanis said...

~ryna~

thanks..

ramai pencinta pink di sini..boleh wat kelab pencinta pink nampaknyer!!go pinky go!!

sI tEDI said...

betul2 suk apink ni!

Peri PiA said...

hihi,same la..xpadan dgn suke pink yg lembut..pia ni degil ya amat

buat club setuju2,pia xnak jadi ketua hehe

deena awanis said...

~si tedi~

betul!!konpem x tipu punyer!!hehhe

deena awanis said...

~pia~

itulah..konfius jugak kekadang bila baca maksud disebalik suka kaler pink..romantik la..lemah lembut laa..tapi xde satu pun sangkut ngan deena.keras kepala lagik ader laa..hihihi