long live!!!

Monday, June 7, 2010

Musim mengawan tiba lagi!!!

selamat pagi isnin..

time to get back to work selepas seminggu last week yang sungguh tidak produktif...i makan gaji buta selama seminggu last week..students cuti, maka lecturers sepatutnya diberi cuti gak cam cikgu sekolah..tapi malangnyer lecturer x bernaseb baik begitu, maka i buat2 laa macam cuti gak...*sorry Dato' Sri*

sekarang kan cuti sekolah..so, as usual laa kalau dah namanyer musim cuti sekolah maka ramailah masyarakat yang akan "mengawan" secara beramai2..hehhe..i'm sure ols pun banyak giler jemputan kenduri sabtu & ahad lepas kan..same to us la..itupun setelah ditapis2 maka ada 2 kenduri yang wajib dihadiri pada hari sabtu & 5 pada hari ahad..~burpppp~

gambar x banyak sebab kamera i kamera tomey je, maka adalah lebih seronok berposing2an di depan kamera gabak..maka, i share laa pics yang sempat disnap pakai kamera tomey i tu...

this was taken during my cuzzy's wedding at Kelana Jaya, Hanif my cuzzy & his wife Azirah..same2 tecik gitew..comey ajer pengantin ni..i x pergi wedding sebelah perempuan kat Kedah, so that's why wedding ini adalah COMPULSORY to be attended.plus mama pun x datang, so i kena jadik wakil laa...disini, kami x makan nasi minyak pun sebab ada sate..hubby kata "kita makan sate banyak2 laa kat sini.tempat lain mesti dah xde sate!"

ini pulak adalah my cuzzy yang merupakan adik kepada pengantin lelaki..& she's 6 months preggy too!!!hoyeah2!!!kami punyer due date dekat2..=) sila lihat, perut sape yang lebih menonjol??? i rasa macam dua2 pun x nampak perut lam pic nih..anyway, i suka pic ni.sebab i lagi tinggi from Kak Ngah!!!!kehkehkeh..kalau kak ngah terbaca entry ni, jangan marah i ek...lalalalla...

kemudian kami pergi wedding ex-classmet en.hubby pulak kat TTDI, Shah Alam..itu dia pengantin 'basi' duduk di tengah2 diapit oleh bakal2 pengantin..wedding ini consider wajib hadir gak sebab en.hubby & friends dah berpakat nak kenakan kawan dia, Zul (yang berbaju biru) yang first time bawak bakal tunangnyer (berbaju merah) ke khalayak ramai...huhu..jahat seh dorang nih..shian Kak Fiza tu...i pulak tolong blushing bagi pihak dia..

edisi selingan, i nak ucap selamat pengantin baru jugak to Cik Panda Ryehanna comel ini...oopppss..Puan Ryehanna..i x pergi pun wedding beliau yang jauh di Beruas sana..anyway, u looks so gorgeous laa..x sabar mahu tengok pics jalan bawah pedang pulak!!! sorry i amek pics untuk ditepek disini without telling u..


haaa..ni plak gambar gediks mummy & daddy-to-be berposingan disebelah pelamin cantik itu..sangat suka laa pelamin purple tu..like like like.tapi kalau i duduk kat high back chair tu, konpem x nampak i..kerusi je yang nampak..hukhuk..

SELAMAT PENGANTIN BARU to all pengantin!!! semoga bahagia selalu & cepat2 dapat baby.nanti boleh kawan2 ngan baby lam pewot i neh..=)

tatatititutu

5 comments:

sI tEDI said...

selamat pengantin baru!


wah wah wah mummy n daddy to be ni pun ke main atas pelamiN!

deena awanis said...

~si tedi~

time kasih..(i jawab bagi pihak pengantin) hehehe

itu namanyer mummy n daddy to be melepas gian.atas pelamin sendiri x sempat bergediks sebab dah penat..pelamin orang ler jadi mangsa..=)

mamamarissa said...

wah!!! byk makan nasi minyak mak buyung nie :D

deena awanis said...

~mamamarissa~

makan selagi x yah berpantang..
nanti kalo dah tiba time pantang, nasi ngn ikan bakar je tiap2 ari..=(

Puan nadxoxo said...

wah baju kita sama! cuma nad punya kaler hijau :D