long live!!!

Wednesday, June 16, 2010

2 kali pitam dalam masa 24 jam

salam..

selamat pagi 3 Rejab..

Alhamdulillah semalam i berjaya habiskan puasa..so, hari ni dah masuk hari kedua lah i berpuasa sebagai wanita hamil..hoyeahhh!!!*wink* cam x caya jer boleh me'refer' diri sendiri sebagai wanita hamil..hikhik

sepanjang hari berpuasa semalam, tiada sebarang masalah..tidak diserang lapar yang mencengkam jiwa..berkesan jugak laa sahur pada pukul 5.15 pagi dengan 2 keping roti, segelas susu Dutch Lady & segelas plain water tu.. cuma tekak je yang terasa perit..mungkin sebab i dah biasa habiskan 1 liter air sepanjang duduk kat opis selama 8 jam. tu pasal kering semacam je rasa tekak ni...anyway, biasalah tu kan..nama pun puasa..

lepas berbuka dan solat maghrib, tergerak hati nak baca surah Luqman (dengan harapan baby i ni akan jadi seorang yang bijak) sementara tunggu solat isya'..baru baca 3 ayat, rasa macam berpeluh-peluh laa pulak..ok, x pe.bangun jap nak switch on air cond.tiba2, i rasa macam dunia ini kelam, gelap & berputar2 jerr...

i panggil hubby (tengah tengok tv kat ruang tamu) tapi en.hubby x dengar laa plak..ntah sebab suara i yang x keluar atau mungkin jugak sebab pintu yang terbukak sikit jer menghalang suara i menerjah lubang telinga en.hubby..

i x tau ler i pengsan ke ape, tapi bile i sedar kepala rasa berat giler and i dah terlentang atas katil...masa tu tenaga cam dah ada sikit kot..so, i jerit sekuat hati untuk panggil hubby..seb baik hubby dengar..

* * * * * * * * * *

the second time was this morning..we both dah turun kat kete tapi hubby tertinggal barang pulak.so, he went up to take his stuff and i tunggu dalam kereta je..sekali lagi, tiba2 jer i rasa macam kelam & gelap dunia ni..and feel like little bit "terhuyung-hayang" padahal masa tu i tengah duduk..erkk..ada ke perkataan "terhuyung-hayang" dalam bahasa melayu???

bila hubby dah sampai balik kat kete, i macam dah ok..tapi still nampak macam muka hubby ada 2,3,4,5 camtu...pastu tiba2 rasa mual sket..pastu muntah barang secebis dua..(masa muntah tu hubby stop buang sampah) then, i cuba buat2 stable supaya en.hubby x risau..alhamdulillah, percubaan berjaya..and here, i am sitting at my office until now..=)

tapi....kenapa yer???what is actually happens to me??

is it because of low blood pressure??? i memang ada masalah ni..maybe inherited from my grandma and my mum kott..

or is it because i'm fasting???haihhhh..nape ek nih??

hope nothing bad happens..semoga i berjaya menghabiskan ganti puasa within this month of Rejab..

Ramadhan nanti x tau laa mampu lagi ker x...kalo x, jenuh laa nak mengganti pulak nanti..

10 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

sbb pose jgk tu.. thn lepas qada posa time tu ngah pegnen lg.. mmg pitam, nak pengsan suma ada la.. rasa tak mmpu bangun dah.. tp teruskan jgk posa.. huhuhu

Peri PiA said...

low blood pressure may b

wanita mengandung mcm2 komplikasi

jumpe doc ya,take care

ieyda ♥ emiey said...

take care deena...klu xrase xsihat cpt2 g klinik yer...

Puan Jiha said...

nape tak gi klinik aje terus... ish ish ish

atty's said...

cek doctor..tau ..takecare.

fikaryna said...

dina..patut straightaway g doc la..risau la cam tuh..kalau normal x mcm tu kan..

Siti Shuhadah Zainol said...

take care deena... klu x leh puasa jgn paksa tau.. cian baby nanti..huhuhu..

mamamarissa said...

kalo tak larat, tak yah puasa...risau if anything happen to u & baby...take care ok dear :)

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

better pi jumpe doc... tgk doc kater cmner.. ade mase lg nk ganti pose.. kalu tak larat... rileks dulu, kasi baby besar sket lg br pose ke :)

me-mie said...

dina nape ni..nape x rehat jek kt umah..sian dina..huhu