long live!!!

Wednesday, May 26, 2010

membebel (WARNING: sila jangan baca kalau x nak dibebel)

perkara2 yang berlaku kat persekitaran office hari ni membuatkan i rasa cam nak membebel je banyak2..

i nak tanye u all laa, wajarkah lecturer dipersalahkan kalau students *which definitely bukan berusia 5 tahun* x greet (bagi salam or say good morning) lecturers or administrative staffs??? x kan laa mende camtu pun lecturer kena ajar dalam lecture?? setahu i laa, kita, rakyat Malaysia ni dah diperkenalkan ngan budaya salam sejak dari tadika lagi.jadi wajarkah perkara macam ni dipersalahkan kepada lecturer yang mula mengajar student itu pada usia 19 tahun in fact ada students yang lagi tua dari i pun?? lecturer masuk lecture hall, bagi salam. student masuk lecturer's room, main serbu suka ati jekkk.ape kes????

masa i kat sekolah dulu n i think this applied until masuk Uni pun, kalau ada cikgu or lecturer berjalan depan kita walaupun kita tengah rushing nak pergi toilet tetap x akan potong lecturer tu, ikut gak jalan belakang dia walaupun hanya tuhan jer tau macam mane perut sedang bergelumang kat dalam ni. tapi yang ini, bukan takat potong jalan jer, siap langgar bahu pun x reti nak cakap sorry!! kalau potong naik kete, memang aku langgar jek kete ko sampai ko lumat kat dalam tuh!!!haishhhh..

yang lagi best tu, time lunch or breakfast kat canteen..dah ler duduk meja dekat ngan lecturer, selalunyer kami (lecturer) yang akan duduk je mana2 kerusi yang kosong tanpa mengira ada orang ke x kat meja tu pastu ko borak bagai nak rak segala macam cerita termasuk laa cerita2 yang sepatutnye di "off-record"kan!! *ooppsss* betapa laa mangkuk hayunnye manusia jenis ini.pastu gelak tahap x hengat plak tuh..ingat lecturer yang disisi mata ko ni xde lubang telinga ke hape???? yes, i'm not going to interfere ur personal life, tapi ko tuh memang jenis muka setebal konkrit ke????? or do i need to teach things like this also during the lecture?????????

dari kecik abah selalu cakap kat i, walau setinggi mane pun kita belajar, bukan semua perkara kehidupan di ajar dekat sekolah. sekarang i terpikir, mungkin ni laa antara perkara2 yang x diajar kat sekolah, tapi kita semua perlu pelajari..

Ya Allah, kau peliharailah perlakuanku & ahli keluargaku sebagaimana kau peliharai rupa paras kami.amin...


4 comments:

Peri PiA said...

Adush,semua dah besar panjang kan..akal,fikiran la jd taruhan


memang seronok cit cat dgn kwn,BFF.(mengaku kadang2 terbabas,exited)

Kalau kat tmpt ramai org,kena cover2

deena awanis said...

~pia~

bab borak memang seronok, x dinafikan..tapi orang kata "cakap siang pandang2, cakap malam dengar2" betul x??;-)

Peri PiA said...

agreed :)

pandai2 la behave

en_me said...

membebel kannns.. ehehe