long live!!!

Saturday, May 22, 2010

I pun nak jadi business woman jugak..

Sekarang ni banyak betul blog shops and on-line boutique kan???macam2 benda dijual..shawls, blouses, baby's attire comel2 lak tuh.geramsss i!!, cup cakes and segala macam benda lagi laa..pendek kata, x yah nak habis minyak kete pegi shopping kat Mid Valley or OU kalau takat nak abeskan duit gaji tuh..tekan sana, tekan sini, dah settle!!!hehhehe..

so, disebabkan i rasa jeles melihat mereka yang sudah kaya raya dan telah "mengambil" duit i tanpa i kuarkan dari bank yer laa, kalau dah transfer terus pakai CIMB click, memang jimat tenaga x yah pegi ATM laa kan.. maka dengan ini, i pun nak jadi businesswoman gak..ade bakat x???

sekarang ni i tengah busy menggodek2 my second blog yang bakal menjadikan i kaya raya lalu boleh i "sedekahkan" lagi ke blogshops dan peniaga2 lain disekitar ini negeri!! sekaligus membantu peniaga2 kecil macam i gak untuk terus maju dalam bisnes masing2..u tolong i, i tolong u..that's what friends are for right?? cheehhhh..bab berangan memang i hebat!!!;-)


ok, inilah rupa serba sedikit blog i yang masih dalam pembikinan ni..pembikinan??macam movie ler plak biler dah siap nanti, i will announce here ngan bagi link skali..pastu, u all boleh laa follow, then shopping2 untuk menghabiskan gaji u ols pulak eh!! i bukan ape, cuma nak tolong meringankan beban kawan2 yang sedih sebab x tau camne nak abeskan gaji je..*lallalalalala*

ok, principally this 100% home made is referred to foods..and u all jangan ler risau ngan skill memasak i yang sungguh tiada tandingan tu, coz bukan i sebenarnyer tokey besar di sini.actually, i'm just helping out my MIL to market her products range..so, sumernyer adalah hasil tangan beliau..i just Marketing Director aje..=) position x nak kalah hokeyyy!! hope ader laa komisyen untuk i..ngehheehehe..

k laa..i nak teruskan usaha menyiapkan blog tu..petang ni mahu pulang ke rumah MIL.hope it's ready by today, so that i boleh wat tayangan perdana blog kat my MIL malam karang..eh, malam ni final AF8 kan? *tiba2 off-topic* u ols rasa sape boleh menang yer??walaupun i bukan kipas-susah-mati AF, i just hope bukan Maulana yang menang.

tatatititutu

4 comments:

ravishingpeacock said...

gud2..i support..moh kite bniage ;)

deena awanis said...

hehe..thanks..=)

E.L.I.Z.A said...

wowieee...sudah mau bukak bisnes online...gud luck!

k.eli teringin gak, nak² hubby yg suh..tp xde idea nk jual ape..jual baju korea jgk ah hahah pdhal dh berlambak org duk jual

deena awanis said...

kak eli : itu laa..kalau baju ngan tudung, shawls etc tu ramai sangat dah jual..mencari mende lain pulak lahh..

anyway, thanks for ur support..=)