long live!!!

Tuesday, March 30, 2010

mood menggedik datang lagi!!!

yezzzaaa!!!mood super gediks tibe lagi!!maybe sebab baby lam perut i sudah membentuk ke arah mejadi girl kot..hehehhe last week i found out about this thingy from a blog that i read..ntah nape, since that keinginan dan keterujaan untuk memiliki colour palette ini datang secara membuak2!!sedangkan sejak preggy ni, nak pakai blusher pun i macam malas..sometimes, pergi keje pun bare faced jek..hohoho..sungguh tidak semenonohkan diri lecturer ini bukan???


dan..semenjak melihatkan colour palette ini, kerajinan tangan untuk mekap2 jugak telah kembali dalam diri i ni...tiap2 ari pergi keje, sudah kembali bermekap ye sekarang ni..maybe jugak sebab i punye morning sickness and nausea dah berkurang and kekerapan muntah pun dah sangat kurang, so that i dah rajin nak mekap balik..sebab kalau time muntah2, wat penat je mekap!! dah muntah, cuci mulut, kumur segala, mekap pun hilang..bazir tenaga i je bermekap!!

actually, all together palette ini ada 120 colours..oohhh!!kalau i dapat this palette, of coz mata i pun boley mekap jadi cam eskrem paddle pop yang sedap lagi manis berkrim disukai ramai ituu..=)

i've been browsing through the internet untuk cari this make-up palette..banyak post yang lama2 jek i jumpe..and i did contact few blog and website owner through e-mail but yet still no response..dekat e-bay pun ade but need to beli secara borong la plak kan..waduh3..x kan i nak beli sampai 5 palette yang 120 colours ni..jawabnye, boley buat stock sampai ke anak cucu cicit la weh...dah pulak tu, i punye angin nak mekap ni macam angin kus2..time rajin n semangat, macam2 ler i tempek kat muka ni..complete ngan eye liner, mascara semua skali i pakai..tapi...kalau datang time malas, compact powder pun i main cuit2 je kat muka ni..huhuhu..

ok, kembali pada motif utama entry ini adalah untuk memohon bantuan dari sesape yang tau kat mane i boleh dapat this make up palette, hope boleh membantu i menyelesaikan misi ini..memandangkan gaji i pun dah masuk pagi tadi, lalu bolehlah mengorder pada hari ini jugak...hoyeah2!!! nanti kalau berjaya dapat make-up palette ini and colourkan mata i macam eskrem paddle pop, i akan upload pic yang jelita i tu kat blog ni..bluwekkk!! disebabkan sekarang belum jelita, x boleh ler hapdet pic...sekian terima kasih..

tatatititutu

11 comments:

Peri PiA said...

saya memang x make up hehe
cube link ini http://arniyusnitaahmad.blogspot.com/2010/02/color-me-life.html

Peri PiA said...

hehe sorry,blog yg same cube ini http://arniyusnitaahmad.blogspot.com/2010/03/eye-shadow-pallet-order-now-open.html

mention my name ok,hehe just kidding

sI tEDI said...

kompom baby gurl!

ekkkekeke

nurulfaridah said...

akak cbe try tgk t blog nih..die ade jual..
http://ernesworld.blogspot.com/search/label/120%20COLOR%20EYESHADOW%20PALETTE%20-%2050%20COLOR%20LIPSTICK%20PALETTE

ida pn pkai gak 120 eyeshadow pallete nih..cantik! =D

~eZmALiZa~ said...

wow! colorfulnye make up..teringin nak make over.. :)

Princess Ayang said...

cuba ko tgk kt cni http://pinbaju-online.blogspot.com/
ni blog saiful ramadzan n tunang dia..ko ingat dia lg x??
aku xsure dia ade stok lg ke x..
aku pon ske gila ngn menda alah 2.. tp bila memikir bab menyimpannye, terbantut hasrat nk beli.. tgn aku nie ganas sket

deena awanis said...

Peri pia : thanks..sudah melihat..tenkiu sgt2..

tedi : aminnnnnn...

faridah : ohhh..u make me lagi excited to have that palette!!!=)

ezmaliza : nanti i pandai mekap i make over u ek..berani ke???hehehe..

princess ayang : nape ngan bab menyimpannye dear??aku rasa x besar sangat kot plus dy nipis je kot tu...muat lg kalo nak masuk lam travelling bag..hehehe..jgn ko ckp nak bawak lam handbag sudaah lerr..

fatin said...

wah bnyknyer colour..
warna-warni ;)
tp sy x pkai mekap, so tak tau mana nak beli..

I_Hate_Lolipop said...

semoga dapat baby girl dan jelita seperti mamanya.

Peri PiA said...

sama2 :)

deena awanis said...

i hate lolipop : amin..hahahha