long live!!!

Tuesday, March 2, 2010

bos u all gile kuasa x???

salam..

lama x update coz xde mood & xde ape2 perkembangan selain muntah n sakit pinggang secara tidak berjadual..

but today i really feels like writing here about my superior, not to be called "boss" sebab we never acknowledged him as a boss becoz of ke"poyo"an secara x terkawal plus the position was on rotation basis only..so, currently he's UP there laa kononnye...

recently, all lecturers here were kind of being monitored secara ketat in whatever we did laa (sebab x lama lagi nak dapat bonus)..every single thing were monitored..buat kelas ke x, kalau buat kelas cukup ke x ikut jadual, cancel kelas sesuka hati ke x..and starting from January 2010, para2 bos besar yang bergaji besar dah laksanakan continuous internal audits untuk classes..

nak dijadikan cerita, semalam i cancel kelas coz sangat2 x larat sebab asyek muntah je plus lecture room tu plak xde toilet..so in case of emergency nak kuar muntah ni camne kan??so, lebih menarik lagi lam banyak2 kelas yang scheduled semalam, bley plak laa pakcik toncit tu nak pegi audit my class..so, ape lagi??? KANTOI ler cancel class without permission!!

bila dia pergi i punye kelas, and the class was empty so he called me terus ler.. mari ikuti sesi perbualan semalam..

pak cik toncit : hi, dina.how r u?? ohh..pak cik ni sungguh pandai bermuka2 ye..

me : not good

pak cik toncit : oo..kenape ye??

me : i muntah2 x berhenti since morning..(perbualan ni kira2 jam 2.45 ptg)

pak cik toncit : ooo..kenapa kelas u kosong?? i kat kelas u untuk audit ni..

me : i x larat sangat..so, i dah cancel kelas tu la..pakcik ni pekak ke ape??bukan ke aku cakap aku x sihat tadi???

pak cik toncit : ..... (letak telefon)

oohhhh!!! bapak laa bangang nyer pak cik toncit ini..kan i dah bagi tahu i x sihat tadi..lagi mau tanye kenapa cancel kelas???
pastu biler jumpa tengah hari tadi dy kasik lagi 1 bala kat i..

pak cik toncit : dina, pasal isu semalam tu dah jadi besar laa.. dalam nada seolah2 dia x bersalah..dasar talam dua muka!!

me : kenapa??

pak cik toncit : Tuan Haji (our Deputy Dean) dah marah..dia nak jumpe u..

me : ooo.. ye ke?? ok la..nanti i jumpe dy...nak tunggu dy panggil ke, nak i jumpe dy skarang???

korang boleh tak pikir apekah jenis BOS manusia bertoncit di atas ini??patutnye ko dah tau awal2 yang aku ni cancel kelas sebab x larat (and he aware that i'm pregnant) x payah ler pi panjang2 kan citer sampai orang atas.. tapi dah dia memang nak tunjuk kat orang atas yang dia bagus sangat wat keje, tu pasal still lagi nak besar2 kan hal tu walaupun dah tau i memang x sihat..B.O.D.O.H!! kot yer pun ko nak naik pangkat cepat, jangan nak busukkan nama orang lain boleh x????

my colleagues suggest supaya i muntah kat depan muka dia masa jumpa our Deputy Dean tu..baru padan muka dia!!

tatatititutu

4 comments:

BURDHANI said...

ish terok betol la bos deena tu. tak paham ke pregnant lady mcmane, dia dh khwin blom? ish terok betol (org plak geram ni..huhu).

sI tEDI said...

bapak toncet betul jin tu!!!

sokong cadangan budak2 tu.. muntahkan aje kat muke dia

Princess Ayang said...

mak aih burok benor perangainya..
aku bkn nk racist taw..
department aku ade 4 je malay...so budaya keje sgt diffrent.. big NO ntk org yg mengampu nk cpt naik pangkat.. evrythng base on skill n performance.. agaknya org mcm pakcik toncit ko nie, kne antr g company aku kot.. br dia taw langit tinggi ke rendah...
eeee... geram betul aku dgr..
xprihatin lgsg ngn ibu mengandung..

deena awanis said...

cik burd, tedi n princess ayang,
thanks for keprihatinan korang..
kami sumer memang bengang di tahap maximum ngan si toncit itu!!!
mmg dia nak cari gaduh ngan sumer orang kott skrg ni..abes sume colleagues aku dia kacau!!