long live!!!

Thursday, March 4, 2010

10 things why i like my current job

KENAPA SAYA SUKA KERJA SAYA????

first of all, flexible working hours.. i boleh masuk pukul berapa2 yang i suka..kalau bangun awal, i masuk kul 7.30 pg..kalau i bangun lambat, i masuk laa kul 9, 10 or 11 pagi..dengan syarat masa nak thumbout kena make sure cukup 9 hours laa yer..

second thing is sebab i ada colleagues yang besttt!! ye, i sangat bertuah dikelilingi colleagues yang super duper sporting..contohnye, kalau ade "urusan personal" yang perlu diurus seperti pergi ke Jusco pada Jusco Card Day, atau ade ware house sale kat mane2, maka dengan sendirinye para opismets yang x ikut serta akan dengan bijaknya meng"cover" line untuk i..hehhe

yang ketiga, ada birthday party celebration for staffs and dapat hadiah lagi tau!!
ni hadiah yang i dapat on 2008 birthday...thumb drive Kingston 8GB okk...seswai sangat untuk lecturer yang rajin mengajar cam i ni kan...=)

and... 2009 punyer present lagi best tau, kami dapat voucher Parkson worth RM 100!!!sudah selamat pun i shopping..
memang x banyak, tapi kalau dapat beli handbag yang berharga rm 200 dengan harga rm 100, kira cam dah 50% discount kan??
sape x nak, sila bagi i yekkk...=)

ok, fourth.. dalam opis i xdek CCTV!!!hoyeah2!!!sangat penting ini okkk untuk menjamin keamanan sejagat..hehhe..

yang kelima, company ini telah berjaya membayar gaji kami tanpa gagal walaupun sebulan..iyer..faktor ini sangat penting okk..maybe this x bayar gaji thing jarang berlaku and x penah dialami oleh some of u..but it might has happened some where..and frankly speaking had happened to sumbody that is closely related to me..sungguh kejam lagi x bertanggung jawab ok company beliau!! bukan sebulan okkk, tapi 2 BULAN!!! dah ler x bayar gaji pekerja, ade hati jugak nak suruh orang buat keje..humphhhh!!! how do u expect people to perform if u dont pay them???? ingat peluh dorang tu xde harga ke????nak masuk toilet pun ade harga tau!!

ok...cool down dina..sila bersyukur skarang sbb ur company bayar u punyer gaji on time!!

the sixth reason is..my company men"support" all staffs to further their studies and we are given scholarship to pursue our study..like me myself, they had paid RM 18K for my master..tapi udah dikasik scholar, harus ler ade bonding kan..tp xde laa sampai 5 tahun, 2tahun setengah ajo..else, i need to pay back RM22K...rasanye ok laa gak kot..

no.7 is related jugak tu point no. 6 where kami diberi kelonggaran to attend classes or discussion or meeting with our supervisor's even during working hours!!ohhh!!faktor ini sangat penting ye bagi mereka yang sambung belajar secara part time ni..sebab many of my coursemates yang further study without support from their boss, asyek kena ponteng kelas or discussion sebab jadual overlap dengan masa kerja!!for me, this issue mmg x timbul laa...even nak wat esaimen pun, sompat ajo den buat time opis hour...hekhekhek..

no. 8..my master was FULLY sponsored by Masterskill..maksud i FULLY sponsored coz mereka bukan jek bayar i punyer yuran pengajian sebanyak RM 18K itu tapi jugak "sponsor" segala stationary yang berkaitan ngan pembelajaran, cam note book (bukan lap top yer), A4 paper, pen, pencil dan jugak printing & binding service for notes and drafts of my thesis yang segala banyak tuu...hehhe...dah ada kemudahan kat opis kan, i pakai lerrrrr...=D

OK. ninth..ade medical benefits...RM600/annum for out patient, and up to RM 30K for in patient..enough laa kan..kalo banyak2 sangat kasik, nanti cam mendorong minat i masuk spital la plak...i know this is very common..tapi still ade company x de bagi medical benefit kat staffs okkk..

gini laa..rupa kad singa yang i kena bawak bile pergi jumpe doc..


and the last but not least...every employee will be given hamper tiap2 kali rayer..x kira laa aidilfitri ke, chinese new year ke, deepavali ke, christmas ke, janji raye!!1 MALAYSIA katakan..=)

tapi..kalau kasik i hamper yang isi nyer cenggini...konfem i lagi setia ngan company ni tau!!!

ok..enough ler tu..ade few more like annual dinner kat tempat yang grand2 gitew with performances yang grand2 (kalau harapkan nak pergi sendiri makan kat PGH, memang x do duit laa kan..) and also monthly academic incentives according to our performance tapi dah cukup 10 point kan..cukup laa untuk menyedarkan diri i supaya belajar bersyukur dengan apa yang i ada dan x terlalu obses nak jadi Safety and Health Officer like my hubby and my coursemates yang lain...

"the more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate"~Oprah~

tatatititutu

3 comments:

sI tEDI said...

seronotttnyeeeeer ada gift!!

deena awanis said...

seronot2...=)

ciKenit farHana said...

perrghhh...syiok giler r...........

mmg xpatut klu u tgglkan comany u tuh....huhuuu...

siap leh sempat blogging lg....heheeee... (~_^)