long live!!!

Thursday, February 4, 2010

sape nak baby comel??

salam..

mahu sharing sikit info yang i dapat through my readings..dah nak jadi mummy ni katakan, of coz ler my reading materials pun menjurus ke arah baby, pregnancy and delivery..hehehe..hope yang x preggy or not-yet-to-be mummy x boring lah yek..

so, today i nak share wif u ols petua untuk bagi ur baby berkulit licin. caranya ialah dengan amalkan minum air kelapa ketika pregnant bermula dari 7 bulan usia kandungan..petua ni bukan saje dapat bagi baby kulit yang licin, putih gebu malah dapat elakkan ur baby dapat diaper rash jugak!!senang kan petua cam ni??i like i kelapa!!kalau nak suruh minum dari sekarang pun boley!!
:5:

anyway, bagi yang dah dapat baby and x sempat minum air kelapa masa preggy dulu, dont worry k..sebab i still ada another petua which also can help u for this purpose..sapukan bedak sejuk pada kulit baby before mandikan ur baby tu..biarkan bedak sejuk tu kering lebih kurang 15 minit camtu then boleh laa mandikan baby u ols tu macam biasa..amacam?? senangkan petua yang i share ni?? so, tunggu ape lagi??buatlaa!!

actually, banyak jugak petua2 menarik yang i jumpa but for today cukuplaa yang ini..lagipun banyak petua yang agak susah nak buat..huhu..so, i share yang mudah lagi senang di buat la..lebih efficient kan??


:15:mama i x buat kot petua ni masa dia preggy to me dulu..

tatatititutu

3 comments:

Echa said...

bagus jugak petua ni...kalau minum air kelapa muda time dah 7/8 bulan keatas tu.. nanti kerak kepala bb pun takde masa lahir.. saya pun amalkan jugak...

deena awanis said...

ye ke echa???kerak kepala tu ape??huhu

ElyaElmo said...

sis...entry yg org minum air soya tu ok ke??