long live!!!

Thursday, February 4, 2010

syndrome "down"

currently, i saannggaatttlaa x sehat..hukhuk..
malam kul 10 i dah flat..nak kata tido awal, bangun awal x jugakkk!!

morning sickness..now i know what exactly the words mean..masuk toilet, ambil berus gigi and once u put the toothbrush into ur mouth, terus uweekuweek lagi!!and at the same time ada "so uncomfortable" feelings inside the stomach..then, uweekkk lagi!!
:13:

tiring..masuk keje pun, sama cam x masuk keje jugak. satu ape pun x boley buat..the whole body felt stiff..lenguh..lemah..sore and macam2 la perasaan x selesa yang bercampur baur..pastu kadang2 ada rasa needle pain at the back and inside the tummy..but that feeling usually just come and go..so easier to tolerate la compared to the endless feelings of pain etc..

plus sekarang ni always ada perasaan yang macam kita nak demam tu..rasa macam badan panas, tapi bila suruh orang rasa kat dahi ke leher ke, orang tu kata biasa je..panas dalam camtu..is this normal??hubby i suruh minum air badak untuk sejukkan badan..but i x berani coz x tau whether air badak tu safe or not for pregnant women?? i memang sangat berjaga2 sekarang ni bab makan..coz i'm worried if the thing i ate might affect my baby..is it normal or am i just overreacted??x tau la..

oh ya..last night i cooked. selepas almost 2 weeks my kitchen x berasap..before dinner tu, i memang lapar gila..so that i was thinking to eat more laa..but then bila dah masuk nasi dalam mulut, baru masuk dua tiga suap my stomah felt like overloaded!!tapi after 1 hour, it started screaming for food again..huh..tapi bila makan, x boley masuk, and rasa macam nak keluar balik..hukhuk..

tired of this condition..harap sangat all these dugaan cepat berakhir..but of coz i'll be strong for my baby!! i akan selalu ingat my hubby's word last night "sebab tu la syurga di bawah tapak kaki ibu"


pesanan khidmat masyarakat :

SAYANGILAH IBU ANDA!!

bukan senang nak dapat sorang anak weh..tu x masuk lagi bab bersalin, berpantang and jaga kita dari umur sehari sampai umur 23 018 hari dan seterusnya..selagi hayat mereka ada, selagi itu la perempuan yang kita panggil ibu, mama, umi, mommy etc tu jaga kita kan..tiba2 emo lak ari ni..

:kiss:miss my mum..

4 comments:

sI tEDI said...

sokong deena,
bila dah alami sendiri,, barulah tahu macam mana mak kita mengandungkan kiat dulu!

t care

Princess Ayang said...

take care my dear..
klo ase xleh mkn, cuba try mkn oat ke, biskut ke, ot rendam susu ke.. asalkan mkn taw.. mkn buah byk2 gak..
hehehehe..org xpenah mengandung bg nasihat

deena awanis said...

amal : currently aku x ley amek any dairy products..cepat rasa mual..huhu

Princess Ayang said...

xpe dear.. asalkan ko mkn taw..
bila la dpt jmpe ko..hehehe..
msg la aku no tepon ko.. aku dh kasi no aku kt fb kn?