long live!!!

Thursday, February 4, 2010

monthly check for pregnancy

Salam...

my hubby and i had decided that i'l be delivering my baby in KPJ Kajang because this is the nearest hospital to my place and i can reach there in shortest duration in case if i need to go to the hospital in the morning kot2 kalau nak terberanak pada pukul 8 pagi ketika semua masyarakat sedang berduyun-duyun menuju ke opis masing2 or evening kul 5-7ptg, dimana seluruh jalan especially MRR2 dipenuhi manusia yang x sabar nak balik rumah untuk beristirehat bersama keluarga tercinta selepas penat bekerja..

walaupun jalan dari rumah i ke Kajang pun jam jugak barang sedas dua pada masa2 yang disebutkan tadi tapi x ler sehebat kalau i perlu merentasi MRR2 untuk ke Tawakkal or Ampang Puteri..mau terberanak dalam kereta jawabnyer!!kalau beranak dalam kereta kesian la plak kat baby i nanti kan kalo orang tanya tempat lahir dia kat mana..huhu
:44:

cuma satu perkara yang x berapa pasti sekarang ialah where should i go for monthly check??do i need straight away do my monthly check at KPJ Kajang or just do it at any nearest GP clinic?? if i already decided to deliver in private hospital, still kena register kat goverment hospital ke x???

HELP!!HELP!!!HELP!!!
:45:

tatatititutu

5 comments:

E.L.I.Z.A said...

eh awat la k.eli x perasan awak tgh preggy? dah 33wks lak tu..aiyooo...

hurmm biasanya org akan reg jgk kt GP wpun nk beranak kt private spital..

green apple said...

my sis hari tu kena register kat govt hospital eventho dia dah decided nak buat routine check up and deliver kat private hosp. But the doctor advise utk register kad merah (sumthing like that) just in case something come uptime deliver tu so diorang leh transfer ke hopsital kerajaan.

tapi akka dulu tak buat..never thot of it pun.

deena awanis said...

kak eli : bukan pregnant 33 weeks laa..another 33 weeks to go..hehe

deena awanis said...

green apple : absolutely rite!!doktor yang validate i punye pregnancy tu ada sebut pasal kad merah tu..maybe stil need to go to govt hospital jugak la if that's the case..

bukan ape malas nak gi gov hospital, kan selalu kena tunggu lama2..tu yg lemah tu..huhu

Anonymous said...

Veгу nicе аrticle, еxactly what I neeԁed.


My web page :: unlock iphone 3