long live!!!

Tuesday, February 23, 2010

salam..

geram tahap gaban ari ni..

i've been calling one of Majlis Perbandaran's office for some work purpose. tapi puluh2 kali i call baru ler ade someone angkat..then pastu bila i asked the telephonist untuk sambung i ke extension number department yang i nak contact tu, sampai sudah x angkat2!!!hellloooo!!!x kan la satu orang pun xde kot dalam opis tu???nak kata lunch pun, kul 2.30 ptg x abes2 lagi ke lunch???nak keje ke x nak ni????


GRRRRRR...

last2, ym ngan hubby i..and my hubby's answer???

"memang dorang punyer S.O.P camtu kot..dalam sehari, sekali je boleh angkat call.." is this true??=P

i'm not underestimating goverment sector, dan i jugak bukanlah orang yang anti-kerajaan sebab i tau bersyukur, tanpa kerajaan yang kukuh macam kerajaan Malaysia ni tentu kita x dapat hidup dengan aman damai cam ni..konpem kena berperang..pergi keje bawak senapang..

tapi i rasa something need to be improved la..kalau call private agency, sometimes 1 ringing pun x sempat nak abes, dah ada orang pick up call..but kalau call goverment agency, mak aihhhhhh!!!sampai berpeluh laa jari ni baru ade orang nak pick up..pastu kalau yang pick-up to dengan sopan santun, lemah lembut xpe gak, ini cakap ngan orang, macam cakap ngan pencuri!!

APA GUNA IKLAN BUDI BAHASA BUDAYA KITA YANG ADE KAT TV TU????

sekali lagi, dengan tegasnya dinyatakan disini, bukan semua pejabat kerajaan macam tu, tapi dah banyak kali i kena kes yang macam ni..=( or muka i ni yang bad luck???

1 pejabat kerajaan yang i nak puji ialah JAIS..baru2 ni i ada call JAIS untuk tanya pasal pensijilan HALAL..pegawai yang bertugas tu cukup baik..and entertain segala persoalan & pertanyaan i tu dengan suara yang lembut je..plus, she called me back sebab ada soalan yang i tanya tu dia x pasti ngan jawapannya.. so, she helped me to find out the answer and called me back hari tu jugak...!!haaa..cam tu la baru 5 stars treatment!!!ini lah gunanya button badge smile yang u ols selalu pakai tu..kan bagus kalau semua kakitangan kerajaan ada sikap yang macam tu..we are tax-payer man!!!

ok lahh..enough on that..

now, i nak tunjuk kat u ols, this poster...sila fokus kat tulisan yang warna merah tuu..hehehe


actually this poster is for theater produces by Arustika Putrasakti Production (ARTS)..untuk pertandingan teater inter-kolej UPM..i used to be in this production group too during my uni years...jangan x tau, i ni artis kat UPM dulu..hehehhe..actually x sabar nak tengok this theater..the show will be on the 6th March, kat Panggung Percubaan UPM..and my hubby yang x minat teater tu dah setuju untuk pergi tengok dengan i..

hope this firts is not going to be the last theater for him..
good luck ARTS juniors!!!

4 comments:

Princess Ayang said...

dear.. teater 2 pkul bpe???
nk g tgk gak..

KeyrOL Zaman Razak said...

haha..rindu kat kak dina..
kim salam kat baby dlm pewut
tuh..hehe

to princes ayang: teater tuh malam kol 8..tiket berharge 2 hinggit saje..sekian=)

deena awanis said...

cik amal : soklan dah terjawab kan..

zaman : baby jawab waalaikummussalam...=)

Princess Ayang said...

bleh g nie... klo nk g, nk kne bli tiket kt sape???