long live!!!

Thursday, January 14, 2010

1st 2010 mission accomplished!!!

fuuhhh.."bz" ler plak this few days..huhu..nak hupdate n story mory about our Cuti-cuti Malaysia at Lost World of Tambun last sunday pun x sempat..=P

finally,hari ini berjaya jugak mengedit few pics taken during that trip..we arrived there at around 12 o'clock..agak lewat gak laa sebab depart from my PAL's pun agak lewat dah..pastu singgah for brunch before entering the park..sebab masuk park x ley bawak outside foods, so makan siap2 ler..makanan dalam themepark kan selalu mahal, makan kat luar save budget sket..hehehe..
:25:

here we arrived..time for splashes!!!


sampai2 je, we ols terus terjun ke dalam hot spring pool ni..just imagine mandi air panas, tengah2 ari ketika matahari memancar terik!!huh..seronok..hekhek..i x kesah dah panas x panas masa tu, yang peting MAIN AIR!!!YAY!!pic kat atas tu diambil at around 12.30-1.30 p.m..steady jer main air panas..maklumler, i was born in Paris... dah biasa mandi air panas tengah2 ari neh..hehhee

ini plak gaya suami isteri yang dah 2 bulan x jumpe air..air kat umah kena potong lorr sebab x bayar bil..hekhekhek

ni edisi mandi banyak2..so that x yah mandi lagi dah for the next 2 month!!save water bill..=)
:27:


ini lah pemandangan sekitar waterpark yang memang cun and i'm sure will be super heaven for those who love photographing..these pics were taken when we are riding the train..yes!!they also provide a train for visitors..and ITS FREE some more!!!click to enjoy a larger image k..

the most interesting part of Lost World of Tambun for me is its Petting Zoo..you can feed the animals such as parrots, iguana and few more by yourself!!and they also have a "Longkang Fishing"..so cool untuk anak2 yang baik cam aku yang memang x pernah main dalam longkang neh..huhu.trust me!!u can do fishing there..siap provide free-use sauk lagi!!x caye tengok gambar yang hubbyku dok bercangkung tu..tgh fishing ler tuh!!seronok sangat dia dok kejar ikan..ikan x dapat, dy plak yang tergolek dalam longkang tuh!!hahahha..sorry b i pecah rahsia u disini..
:5:

before bertolak balik ke KL, kami pergi pusing2 Ipoh sekejap and singgah mengisi perut yang kosong & kelaparan akibat ber'enjoy' main air sakan sampai lupakan si perut yang berdangdut 48 lagu tuh..susah woo cari kedai makan melayu kat Ipoh..and maybe because its weekends..most of the shops were closed!!

pusing punye pusing, finally we found few stalls nearby the bus station..oohh..anyway, not really sure the name of the place..yang penting ada bus station..pekena ikan pari and kembung bakar and they were SUPERB!!!

mula2 tengok saiz ikan pari tu cam seram sebab besar giler..plus ngan 2 ekor ikan kembong lagi..tapi..after few minutes, Settled!!!hahahha..lapar nampaknye masing2..

ini laa dia ikan pari dan the kembongs yang berjaya kami settlekan!!

overall, the trip to Lost World of Tambun is enjoyable and super fun for me!!5 STARS to their management for the hospitality!!
:16:

yes, the place wasn't as big as Sunway Lagoon, and the amusement park pun x banyak games, tapi the environment is enough to pleased everyone who need a place to relax...lagi pun orang x ramai sangat compared to Sunway Lagoon..nak naik slide x payah beratur panjang2.. & no need to berebut for car park and huts..(>_____<)

and the most important is its really worth it..bayar only RM30 (if you bought the ticket over the counter) or RM 25.50 (if bought on-line) and you got it all (water themepark, amusement park, train rides, Tiger Feedings, Petting Zoo)..
WORTH IT KAN???

itu jer laa i nak citer..for those who are interested, boley tengok more pics here or check here for more informations about the waterpark.

oh ye..i got 2 discount vouchers (each voucher can be used for 6 tickets) to the themepark which valid till end of March..don't think that we're going there again within that period sebab dah plan to go to Bukit Gambang Waterpark pulak the coming school holiday with my family..thougt of organizing a contest and giving away the vouchers..hurm..
SHOULD I DO THAT???


:2:hari ini i dapat voucher lagi..alhamdulillah...

tatatititutu

No comments: