long live!!!

Tuesday, November 10, 2009

MY chicken chop

may i present to u.......
M
Y

C
H
I
C
K
E
N

C
H
O
P
.
.
.



so, this is how my chicken chop looks like...as been mentioned earlier it's MY CHICKEN CHOP!!! so, jangan berani2 ada yang tanye nape x nampak cam chicken chop pun????

suka ati aku laa...nama pun MY CHICKEN CHOP!!bukannyer chicken chop beli kat kedai!!!!hahahaha...

this is my first trial, kira ok la what...gravy lom berjaya dihasilkan, maybe next time i'll try..

actually, i just fried the chicken fillet with ordinary flour tu je, x letak breadcrumbs pun as it suposed to be..next time jer la cuba pakai breadcrumbs tu..cuma tepung yang aku pakai ni ade rasa cam spicy sket, so xde la plain sangat rasa dy..kepada sesape yang x pernah goreng ayam, jangan lupa salut chicken fillet tu ngan egg yolks before the flour k!!

for the coleslaw, i just mix carrot n kobes ngan mayonnaise..then add some raisins to give the sour taste...then, its ready to go!!

fries n sausage????aiyakkkk....x kan tu pun nak tanye kot...beli je r kat kedai, pastu goreng...then, arrange all of them on a plate to be served...simple!!;-)

resepi di atas, sangatlah sesuai untuk wives yang pemalas seperti aku dikala melayan husband yang tibe2 mengorder nak makan home-made chicken chop!! tu pun kalo hubby korang jenis yang x banyak songeh cam hubby aku laa...else, i won't be responsible for the consequences..=P

kalau berani, cubalah!!!!=)


:flower:cik rye, aku tau ko mesti dissapointed gile sebab penantian ko nak tengok hasil chicken chop aku berakhir begini kan??? ketahuilah ko, bahawa aku ni mmg xde bakat langsung nak jadi chef..=D

5 comments:

Princess Ayang said...

cubaan yg baik darling..
die punya gravy, ko bli je yg dh siap 2..tambah air panas dh jadi..
aku lg ske yg xgne breadcrumbs.. xsdp menda alah 2..

–•-•»(¯`·.¤ºo.§ñ¡þ€®.oº¤.·´¯)«•-•– said...

ayam tu bahagian dada ke?
=))

deena awanis said...

thanks for the info cik amal..
senang kn skrg, sume ade yg ready made...
sume tinggal masuk microwave, or bancuh ngn air panas..=)

ayam tu beli chicken fillet kat carrefour je...

Ryehanna said...

hahahaha...

takde gravy ke makcik?

i pn xpandai masak jugak... ni yang takut nk kawen nehhhh

aaaaaaa.... 1 more month to be 'tunangan org'... takut! takut!

btw, nak wat gravy dia cam ssh... dulu ingt ade akak saya buat. guna brown sauce mende... tp kureng sedap. :P

deena awanis said...

gravy dy punye bahan cm complicated je..tu psl mls..hehehe..

dont worry la cik rye..kite pun x pandai masak gak..tp selamba je kawen..

hubby tu telan je ape kite msk pun..sume dy ckp sedaaaaappp..hahaha