long live!!!

Monday, September 7, 2009

a very tiring sunday..
di kala orang lain syok sambung tidur after performing subuh prayer, aku plak kena masuk bilik air, mandi n get ready for chemical and raediation safety lecture..huh..berat gile rasa hati nak gi kelas..x sabar nak habiskan this final semester..but..my final sem project????????????????????? arggghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8.15 a.m
i'm driving alone heading to UKM Bangi..demi sebuah kejayaan (insyaallah...) di masa depan..relakan jugak la kaki menekan pedal minyak viva kesayangan ku itu..huh..sampai kat lecture hall in Pusat Science Nuclear around 8.55 a.m when half of the class filled..after park my CLV (cute little viva), terserempak ngan Kemar, one of my classmate in UPM dulu..skarang da jadi my junior laa plak..she looks different.compared to masa degree dulu laa..terdetik dalam hati: aku pun dah nampak matured ke sejak keje ni???ahaksss..uweekkkss;-)

the class which is supposed to be 3 hours (9a.m-12p.m) have been extended to 6 hours..sebab semua orang mintak cuti next week..so Dr. Amran, telah berbesar hati untuk menjamak taqdim kan kelas kitorang tu.tapi jamak je r..xde qasar..so the class ended at almost 3 o'clock jugak laa..

petang tu plak around 4 o'clock, i'm on the road again, heading to UM to pick up Nisa..yang hampeh tu..berpuluh kali dah kot aku pergi amek Nisa',x pernah plak sesat, tup2 x pasal je ari ni sesat..mende ntah merasuk fikiran aku ni..sampai ke Bangsar perginyer..sikit lagi nak termasuk ke NPE highway..kalo masuk NPE tu jawabnye ntah mane la aku sampai..perjalanan dari Cheras ke UM yang patutnye paling lama pun 30-45 minit, dah jadi more than 1 hour, sesat punye pasal..=(

lepas amek Nisa', terus move to Amcorp Mall where we planned to breakfast for this 16th Ramadhan..Amcorp Mall yang selalunyer agak sepi tu pun dipenuhi manusia yang sibuk shopping..utk rayer la agaknyer..while waiting for the rest, sempat jugak laa aku ngan Nisa' meronda kat situ..x shopping pun, window shop jer..

lepas lebey kurang 1 hour waiting, baru la Manager program ari tu (Mc Yan) sampai..rupenyer minah tu dah sampai tadi tp u-turn balik sebab tertinggal purse..dah agak dah..=P

Yan sampai je, kami terus tanpa berlengah lagi menuju destinasi kami untuk berbuka iaitu Restoran Sri Melaka which situated on the 1st floor..its quite a big restaurant..bile bukak menu pun bley tahan gak laa $$$$...dengan poket aku yang dah agak kempis ni...huhuuhu..tapi dah warning dorg ni awal2 dah..x mampu den nak belanja di zaman kegawatan ekonomi skrg ni..x balik raye jawabnyer nnt...uwaaaaaaaaaaaa

jengjengjeng...inilah dy menu kami pada hari tu..kangkung goreng belacan, tomyam, black pepper chicken and sotong sambal..naseb baik ler order small je..kalo order medium,konfem rabak perut!!Huhu..

ni plak the selected appetizer-Spring roll.. shedaaaappp...kesimpulannye sumer foods kat sini memang best!!thumbs up to Miss Izyan who choosed this restaurant..

Inilah insan2 "gathering" kami..hahha..gathering la sangat 5 orang..nama je dok KL masing2, tapi 2 bulan skali nak jumpe pun susah..busy ngan kehidupan masing2..=(
anyway, chill gile dapat lepak2 camni..miss our good old days..

supposely nuya shoud be with us..tapi kerinduan pada keluarga membawa bride's maid ku itu pulang..xpe la, in another 16days we gather2 lagi ek..
:look:agak2 bile dah kawen nanti boley lagi ke ek nak hang out camni???

No comments: