long live!!!

Saturday, September 5, 2009

searching..

A week full of searching...
searching for a house to stay after we got married, then searching for a spa to get relaxation treatment before my wedding ceremony in just another 18 days..OMG!!!

Semalam dah pegi Plaza Alam Sentral, Shah Alam wif my beloved hubby..just to survey2 la tapi..there's 2 options that I got..the first one is De' Wajah Hair Beauty and Spa..of coz a glamour one..everyone knows De' Wajah nowadays..spa tu memang besar dan cantik..
ni main entrance De' Wajah Hair Beauty & Spa..
ni pulak kat dalam treatment room..wah..best gile.aku masuk tengok kejap pun ley berangan jadi tuan puteri..hehhehe..ade bath tub, siap ade bunga ros lagi dalam bath tub tu..bestnyer!!!

haa..begitulah keindahan nyer..n harganya???memang setanding la ngan "rupa paras" yang cantik jelita tu..huh..x mampu den..untuk pre-wedding package paling murah pun rm 515 which include:
  • Traditional/Spa treatment (foot bath, body scrub, steam, massage, herbal bath & body lotion)
  • facial treatment
  • hair treatment
  • manicure pedicure
Another option is Imej Anggun Beauty & Spa..spa ni dari luarannya nampak biasa je..tapi decorations dia bley tahan jugak laaa cantiknye..actually, i've seen this spa before coz it is nearby the shop that we make our wedding invitation card..

Pre-wedding package offered by this spa is at a quite affordable price which is within my budget laa..for non-member, teh price is RM 368 while for non-member pulak RM 299.membership macam mane???just pay RM 30 for life time membership and get free foot soak..automatically bile dah jadi member, dapat save RM38 for the wedding package..hurm...

Pre-wedding package at Imej Anggun Beauty & Spa offer these treatments:
  • traditional treatment (body steam, body scrub, milk bath, body mask & flower bath)
  • intensive facial treatment (Vit C)
  • manicure and pedicure
so,the difference between these treatments offer by the two spa are:
  1. De Wajah ade hair treatment, Imej Anggun x de
  2. De Wajah basic facial, Imej Anggun special Vit C facial
  3. Imej Anggun ada flower bath, De Wajah xde
  4. Imej Anggun xde body massage, De Wajah ada massage
secara kesimpulannya, dua2 spa that we've visited yesterday ada kelebihan masing2..and the decision is..i choosed Imej Anggun Beauty & Spa..Kenape??
  1. save bajet..hehe..rm 550 ngn rm 330..banyak tu beza..RM 220..Dah boley bagi duit rayer kat adik n kazen aku tuh..
  2. aku pakai tudung..so xde la penting sangat bab rambut tu..x gitu hubby ku sayang???;-)
  3. Imej Anggun ada sediakan perkhidmatan threading and facial hair removal..so x payah la aku nak pegi cari kedai india mane plak sperti yang dicadang oleh feeza tu..sume complete buat kat sini je..
the most important thing is, semua staff kt Imej Anggun ni perempuan yang beragama Islam..so jimat sket la dosa aku..xde dedah2 aurat..dosa lain pun banyak, lagi mau tambah ke??huhu..

so, setelah keputusan dibuat, aku dah register as member and bayar deposit RM 50 untuk buat treatment pada hari terakhir aku keje 15/9/2009..x ley wat awal2..nanti basi r..dan dorang bitau treatment tu akan amek masa 7 jam..mak aih..lagi 1 jam, cukup masa bekerja aku..so Dato' Edmund, mintak maap la yer, i terpaksa ngulor dengan hebatnyer ari selasa tu nnt..hehhe..


:kiss:thanks to my hubby yang setia menemaniku pergi usha2 spa semalam..i luv u so mucchhhh...

2 comments:

Anonymous said...

kenapa nampak pendek je masa sanding..klakar...

Anonymous said...

len kali order kasut tinggi jimmy choo lorh...lol