long live!!!

Thursday, September 10, 2009

tagged by Ryehanna a.k.a ms panda

salam..

first of all thanks for tagging me..terharu pun ade rasenyer..sob sob...
actually, i've been reading your blog for quite sometimes..tapi baru2 ni je cam terasa banyak idea nak komen..hehehe

bile sebut pasal bku biodata ni, ingat zaman kanak2 ribena dulu, asal ujung tahun je, mesti sibuk nak amek biodata kawan2 sekelas.takut sangat berpisah n lost contact..macam ler nak pindah jauh sangat pun..padahal pindah kelas sebelah je..hahaha

Nama penuh:-Nurdina Awanis Zakaria
Tarikh Lahir:- 19 September 1986
Tempat Lahir:-was born in HUSM, Kelantan
Tempat dibesarkan:- Taman LKNP, kuantan

1. siapekah nama kawan rapat anda sewaktu kecil?

masa kecik ade ramai kawan rapat..yang paling rapat masa tu nama dy Sharifah Nurizzati bt Syed Shaifuddin..hehehe..ingat full name siap..rapat gile ngan dy ni sbb she is my mum friend's daughter..kira cam we all membesar sama2 laa..tapi sekarang x tau dah mane dy pegi sbb sejak pindah ke kelantan kitorg dah lost contact..pastu 4 tahun lepas kot i met her but the situation wasnt be the same..masing2 malu..dah besar la katakan (padahal dulu mandi pun 1 bilik air)..huhuhu

kawan rapat yang kedua lak nama dy Izyan Diyana Zainal Abidin (kak yan). We are in the same class since kat Taski Al-Hidayah lagi tau..dari umur 5 tahun sampai darjah 5 satu kelas ngn dy..even my family have moved to Kelantan we still keep in touch..during secondary school, we both went to boarding school (me at SMS tg Muhammad Faris Petra, while she went to SHAH pekan)..ade jugak jumpe few times kalo x silap masa ade inter-SBP punye match..then, last time jumpe dy masa KAKOM (kejohanan olahraga matrikulasi...something like that kot..) kat Perak..pastu x jumpe agi dah sampai skrg..

my besties skrg lak de 6 orang; faten, nuya, tanty, nisa, fifie n yan..luv them so much..hope our friendship remains..
inilah wajah kesayanganku..but nuya and faten wasnt in the pix..=)

2. Apakah permainan masa kecil yang anda ingat??

banyak woo..sbb i ni mmg banyak main punyer orang..main guli,
rounders, lompat getah, galah panjang, roller blade, tengteng, batu seremban, main barbie doll..banyak lagi laa..tapi yang paling best main roller blade r..petang2 main kat court tepi umah aunty sally (bekas pengasuh aku)..hahaha..abes bunga morning glory kat pagar umah dy kitorg kutip wat peluru untuk main tembak2..hahhaha..

**rasanye budak2 kecik zaman sekarang ni dah x rasa main sumer2 ni kot..sebab skarang ni satu2 nyer mainan yang dorang kenal Play Station je..kalau balik kampung aku selalu suruh kazen2 aku yang kecik2 tu gi main pasir..hahaha..sbb aku tengok balik2 dorang ni sibuk ngadap PS je masing2..x budak kecik tol la korang neh..;-)

3.Kalau anda gaduh ngan kawan anda apekah yang akan cakap pada mereka???
alamak..x ingat la plak..rasanye, kalo gaduh tu merajuk kejap, pastu esok main sama2 balik..hahaha

4. Di kawasan manakah tempat faveret anda main??

kat depan umah masa tu ada taman permainan besar..so main kat situ laa..kalo main roller blade kat tepi umah auntie sally..kalo main barbie either umah aku atau umah farah (jiran aku masa kat Taman Cenderawasih)...

**miss those moments

5. Apekah cita2 anda semasa kecil??
kalo dalam kad 001 tu first skali doctor, second stewardess and the third is lawyer..hahahaha..bukan salah aku laa nak jadi stewardess, tu abah yang tulis masa darjah 1 dulu..
pernah skali dulu, masa tengah wat "operasi" kat umah, terjumpe kad 001 aku tu..pe lagi bantai gelak r adik2 aku..sesedap mulut je dorang kata, "pendek pun de cita2 nak jadi pramugari ke??"..siot r korang..it wasnt my fault!!abah yang tulis r..tapi actually my dad really wants me to be a doctor..sbb tu bile aku nyer result SPM yang cam cilaka tu kuar, dy kata "x dapat jadi doctor pun x pe la, but do something on health.." kenape??seriously, i dont really know the reason..tapi sebagai anak yang baik (masuk bakul angkat sendiri again..), aku ikut jer laa..walaupun aku memang x minat Biology...hummpphhh

6. Apakah rancangan kartun yang anda gemari dan masing ingat sampai sekarang??

Power Rangers, Ultraman, Doraemon, Satria Baja Hitam..pastu cte2 yang kat dalam Kelab Disney Malaysia..hurm..kalo beli video tape tu, sampai lunyai la tape tu aku tengok..ngehehehe..

7. Makanan ringan apekah yang anda akan borong di kedai??

super ring, twisties and gula2 sugus..sebab mama x bagi beli gula2 lain other than sugus..masa tu mama kata gula2 lain banyak sangat pewarna, sugus ade vitamin C.hurm..betul ke ek???

8. Nyatakan nama seorang rakan di zaman kanak2 yang anda teringin jumpe sekarang?

Kak Yan..sebab nak bagi kad jemputan kawen..hehehe

9. Apekah gelaran masa kecik?

masa kecik cam xde gelaran je..tapi masa sekolah menengah budak2 laki gelar aku ayam serama..kenapa????rahsia!!!!!!!!
pastu kawan2 lak panggil aku donat sbb pipi aku kembung cam donat and i really do luv doughnuts so much..oohh Big Apple!!yummy!!

10. Siape yang mahu di tag?

aiyakk..sape ek???i xde follower lain la except miss panda yang chumeyl tu..blogging ni pun ala2 kadar je..
tapi nak tag gak laa cik amal..=)

:kiss:x sabar nak balik keje kul 4.30 sbb ari ni nak bukak puasa ngan hubby..yay!!!

3 comments:

Ryehanna said...

hehehe...
maseh buat tag!

ooo.. selama ni silent reader rupanya... :]

deena awanis said...

same2 cik ryehanna..
time kasih kerana mentag daku..
len kali tag ler lagi..
hehehhe;-)

Princess Ayang said...

dina, stelah perbincangan ngn parents aku, aku xdpt la nk g mjlis ko.. mak aku xkasi drive smp kb..huhu.. nt ko dh blek kl kita jmpe, aku kc hadiah kawin ko ek.. sorry sgt2..
anyway, congrats..
slamat hari raya, maaf zahir batin..
take care dear..