long live!!!

Monday, August 17, 2009

OMG!!! 37 days to...

hurm..sedar x sedar, dah 2 bulan lebih ak jadi tunangan orang..ngehehe..kata orang tua2, darah manis, tapi xde plak semut asyek ikut aku..in the next 37 days, my title will be changed.no more miss dina but MRS.FADZELI..hurm..
perasaan???ntah laa..biasa je kot..maybe sebab ngan family hubby pun, i was quite close.so x risau sangat la bab nak menyesuaikan diri ngan dorang semua..but dah ready ke aku ni nak jadi isteri orang????
what i do worry most is boley ke aku ni jadi isteri yang baik kepada seorang lelaki yang bakal bergelar suami..wish me luck ye!!!
actually, this entry is meant to all "brides-to-be"..especially my close friends yang sibuk sangat nak to-do-list ni..
  1. kursus kahwin (for muslims)
  2. wedding registration (part ni yang paling leceh especially kalau asal lain2 negeri)
  3. hantaran & its decoration
  4. wedding dais
  5. solemnization dress
  6. wedding dresses
  7. make-up
  8. photographer
  9. wedding invitation
  10. invitation list>>>utamakan yang lebih utam;-)
  11. wedding cake
  12. wedding favours
  13. catering
  14. meja makan beradab
  15. PA system
  16. bedroom's decoration
  17. bunga pahar (for malays)
  18. sewa khemah (coz my wedding will be held at my mum's house)
these is my wedding to-do-list laa..mungkin ada lagi yang tertinggal or mungkin disesuaikan mengikut keadaan u ols..
my preparation???almost done..pherghhhh..trust me, its damn tiring process lebih2 lagi the date was only being selected 4 months before the date!!penat zahir and mental jugak, sebab duit mengalir macam air..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

my biggest advice>>plan ur wedding appropriately..fail to plan means plan to fail.ALL THE BEST!!

No comments: