long live!!!

Tuesday, October 14, 2008

tentang ayam...

dari kecik lagi aku ni memang suke sangat makan ayam especially ayam goreng.and of course every month, ble mama dapat gaji mesti mama bawak aku ngn adik aku g makan KFC.=)kalau g kfc tu, drumstick memang dh di booking awal2 la untuk aku..

memandangkan aku ni cucu sulung, cucu kesayangan la kononnye...asal aku balik kampung je, mesti atuk aku bawak pegi kat kedai kopi faveret dia and bagi aku makan ayam goreng faveret aku.sampaikan sekarang pun, kalau jumpa kawan2 seangkatan atuk aku yang melepak kat kedai kopi zaman aku kecik2 dulu tu, dorang tanye lagi aku nak makan ayam goreng ke x..
masa sekolah rendah, kalau balik je sekolah, tengok xde makanan yang berasaskan ayam kat bawah saji mesti muka aku monyok semacam..x kesah la ayam goreng ke, ayam masak merah ke, ayam masak kicap ke, janji ayam!!kalau xde ayam, mula r aku x nak makan nasik.pastu bile mama ajak makan, aku cakap r "da kenyang"(dalam nada merajuk sbb xde ayam)..sampaikan mama selalu cakap aku ni kena kawen ngn tokey ayam ataupun anak tokey ayam!!!

masa sekolah menengah, aku dok asrama..kalo dulu kat umah tiap2 ari mesti dapat gak makan ayam sebab mama mesti masak menu ayam memandangkan anak dia yang sorang ni akan otomatik menjadi kenyang kalo xde ayam, tp skrg makcik kafe tu x kan nk ikut menu aku plak dia masak...disebabkan umah aku agak dekat jugak la dengan sekolah berasrama yg aku belajar tu, mama la yang akan datang hantar lunch ataupun dinner aku pada hari2 yang menunye bukan ayam...demi kasih sayang kat anak pompuan dia neh..risau takut aku x ley blajar kalo x makan..sian mama..3,4 kali seminggu gak r dia akan gi hantar makanan utk aku...

skrg pun, kalo aku balik umah masa cuti mama mesti masak lauk ayam gak..tambah plak bakal menantu dia tu bukan la tokey ayam ataupun anak tokey ayam macam yang dia selalu cakap...tapi hantu ayam macam aku gak..hehehhe...aku pun da pandai goreng ayam sendiri skrg, tp bak kata pepatah aku "ape la guna balik umah kalo x dapat makan ayam goreng yang mama masak"..hehhe..luv u mama..luv ur ayam goreng too..and another love is for the other hantu ayam..mmuuuuaaah to all..

No comments: