long live!!!

Tuesday, October 14, 2008

a ring

ari ni, aku nak cte psl cincin.
cincin ni ada banyak jenis; gold,white gold,platinum,bronze etc.ada cincin belah rotan, ada permata yg mcm2 warna,mutiara and of coz diamond ring yang menjadi igauan sume orang..wah..bestnye kalau dapat diamond platinum ring as my wedding band=)

ada yg pakai cincin with a believe that the ring can protect them dari mcm2 bahaya.cth nye ustaz aku masa kat sekolah dulu yang jual batu kokka.katanye boley protect pemakai tu dari kejahatan..bf aku plak pakai cincin yg buat dari batu gunung berapi.apa power cincin tu,aku pun x tau..ada jugak yang inherit cincin drpd nenek moyang..hmmm...wondering gak la nenek aku x de ke nk bagi cincin dy kat ak...hehehe..reason paling common to have a ring is of coz symbolizing a relationship between 2 person who are in love..x kira la couple ke, merisik ke, tunang ke n of coz wedding band..sweet gile kalo dapat pakai cincin yang pair tu..rasa mcm dunia ini kite yg punye la ey??

x kisah la apa sebabnye korang pakai cincin korg tu, but i'm sure there must be some interesting story behind the ring..yang paling penting aku akan dpt my first ring from my luvvy hubby this coming sunday..2nd ring most probably the coming january while the 3rd might be early 2010..amin..=)

No comments: