long live!!!

Tuesday, May 21, 2013

mari berangan : baju raya untuk orang mengandung

morning!

boring laa mengadap journals..maka nak cuci mata tengok design baju raya jap.our theme colour for this year adalah minty green. huk aloh..puasa ganti baru nak start hari ni, sibuk dah nak cari design baju raya kann? tapi kena hantar cepat dah ni sebab ramai tailor dah tutup tempahan..karang sedih plak x buleh sedondon ngan mama time raya..kehkehkeh..this year is my family's turn. haruslah i hover sket..;D


I sebenarnya sangat lah jatuh cinta dengan baju dengan 2 baju by Jovian nih.. Jewel and Jova..


Ehemmm..cantik kan Jova nih?? =) ala2..army gitu..konon berangan cari kain baju melayu untuk hubby and rafique army prints..kahkahkah..jadi abang askar lah kita raya nih..kononnnn...

 Jewel ni pun sangat omey omey..especially kaler purple..tambah plak dah pegang sendiri baju ni time gi preview kat Marriot hari tu, lagi lahhh tersangkut rasaya..cantik sangat details dia..hohoho..dan harga pun cantik jugak..=P tapi masih munasabah kot dengan materials and detailsnya.. Jovian is one of my favorite designer lah sekarang.. and suka gak tengok dia ngan girlfren dia Si Nina kakak Dafi tuh..so comey..eh. takde kaitan ngan baju raya.

tapi malangnya i takkan beli kot baju2 ni untuk raya sebab nya by the time nak tunggu bulan 8, konfem perut dah besar time tu..sekarang ni pun rasa perut dah buncit..u ols yang selim melim boleh lah gi rembat jluxe kat zalora or fashionvalet. mesti tak menyesal nya.. i ols dah dapat rembat shawls by jhijab ari tu..jadi ler buat pengubat duka lara..hikhik..



ni sekarang ada orked by Jovian Mandagie kt Tesco kan..sila lahh usha2.. This is my favourite from Orked collection. nama dia Olena.. Rata2 price orked ni much cheaper than Jluxe. Olena ni RM 240 compared to Jova and Jewel yang harganya RM400++. So, fabric wise i believe mungkin tak secantik fabric Jluxe laa kot..tapi kalau dah suka, ok jer kan..  I ols punye baju raya nak wat gini laa kot lebih kurang..dengan harapan tailor tu pandai lah buat..harap nak jadi cam JM punya, karang lain plak kuar..naya..sadis nanti.. yang nak usha Orked collection or nak order terus, sila laa ke website Tesco ye.. 

I ni pun yer yer jer lahh nak wat design gini baju kan..padahal nanti kalau perut dah besar, cane gaya? boleh masuk lagi ke baju ni.. pastu rasa gedik nak wat patch lace kat baju raya tu nanti..erm...erm..cane nih?? konfius konfius..


patch lace gini mana nak cari eh?? ;-D
korang dah tempah baju raya ke??

2 comments:

juelee said...

amboi taste ibu mandong.. hehe i perot masa tu dah 7 bln.. dah beso kot so bt peplum aje la tap versi ibu mandong

farahfad said...

i tak semangat lagi cr baju raya sbb by that time da 6 mo! baju ready made konpem xdk yg cun kannnn....sapa nk tailor baju akuuu???