long live!!!

Wednesday, February 13, 2013

upt test

ahad lepas, masa pergi beli groceries shopping i gatalkan tangan pergi beli UPT. hubby tak bagi sebenarnya..dia cakap tunggu dulu..tunggu sampai period betul-betul delayed. tapi selaku isteri yang degil, i gi gak watson..bukan apa, i ni memang jenama manusia yang tak pernah catat period date. maka, i memang tak tahu berapa hari period cycle i..date pun main agak2 je..i kira period by week. hehe..so, roughly i patut period minggu ni. which can be monday or tuesday or wednesday or or or..jadi, mana nak sabar kan nak tunggu sampai next sunday (end of the week). so, degil. nak beli jugak.

 ini adalah pengalaman pertama beli UPT i tell you..selama 2 tahun 4 bulan ni, ni lah baru 1st time datang perasaan yang melonjak-lonjak nak check..mungkin sebab di tambah dengan "symptoms" tu semua kan.. bila masuk watson, i macam blurr sikit. tak tahu mana nak cari mende alah UPT kit tu..kat bahagian farmasi kah? ubat gigi kah? shampoo kah? macam tak keruan nak tuju ke mana. nak tanya kat staff Watson, kebetulan yang dekat situ lelaki pulak. segan hoi! nanti kang budak tu ingat i ni under-age nak beli UPT test pulak. bajet muda ye uolss..hihihi..bukan ape, i ni ada pengalaman kurang enak ngan benda2 gitu, jadi macam fobia sekejap. hehe..

terima kasih pada Allah dengan penglihatan yang jelas..tengah2 dok gelabah ayam, nampak rak yang letak UPT..dalam hati terpikir " make sense ye dia letak UPT dekat ngan pad dan jugak kondom..satu kategori.." next time kalau kena beli, konfem i tak 'sesat' dah..^_^

dipendekkan cerita, sampai rumah terus laju-laju ke toilet..again, gelabah. kat mana tempat nak dip tu? sebab nya UPT yang i beli tu, ada tutup biru cam pic kat bawah ni..


ke memang semua UPT kit memang ada tutup ni? i seriusly tak tahu..dulu masa kat uni rasa macam ada belajar yang test2 upt ni..tapi takde pun UPT dia ada tutup gini..jadi, i memang konfius..cemane nak buat test ni? nak kena kencing kat bahagian mana?? bongok betul terasa..terus bukak kotak, cari kertas yang manual dia tuh..haaa..hambek ko! nak wat UPT test pun kena baca manual! student phd katanya. suka beno membaca kan??? =P  baru tahu, kena bukak cap biru tu dulu..kat situ lah tempat utk urinate yer adik-adik..jangan ada yang sengal ayam macam i tak tahu nak buat cemane..


selepas dah jalankan seperti mana yang diarahkan oleh manual tu, duduk atas toilet bowl. sebelah tangan kanan pegang upt, sebelah kiri pegang kotak yang tunjuk cara nak baca result. nervous gila kot masa tu. mengalahkan orang tunggu result final exam...


selesai sudah acara =) kuar toilet, rafique dok tunggu depan pintu toilet. i pass kat dia UPT tu, suh gi bagi kat ayah dia..pastu tetibe dengar pulak suara sumbang dari luar " ni apa result dia ni??? mana i tahu nak baca. " LOL..ingat i sorang je sengal..hahahaha..hubby pun tak tahu jugak rupanya! Kalau Prof yang ajar kitorang Anatomy and Physiology dulu tahu kebengapan 2 orang students dia ni, mesti dia stress gila! buat malu jer kot graduated from Faculty of Medicine and Health Sciences. cis cis cis..

dan kesimpulan dari cerita di atas, result bukan seperti dalam gambar di atas. i jawab kat hubby " kena cuba lagi! " =P


17 comments:

Mama Adam said...

habis tu, yg atas tu sapa punya =)

~aYu~ said...

la.. ingatkan ada dah.. takpe.. cuba lagi. insyallah..

sharEna said...

aaa...jahat! ingat +ve tadi...nak kena dina ni taw! mempermainkan perasaan mak yong ni hahahah

nanonano said...

saspen hoihhhh!

Mrs Nageb said...

dah dup dap dup dap dah..huhuhu

sapphire said...

wat saspen je lah dina ni haihhh...xpe xpe..cuba lagi :)


atau pun check lagi. kot kot tak betul ke hihi :p

juelee said...

saspen.. baru nak ckp tahniah

deena awanis said...

hahaha..kelakar r korang nih..

Peri PiA said...

ntah i pulak yg konpius,hihi nmpk mcm 2 line :P

NURUL JAMIAN said...

aku ingat kan gambar tu ko punya. tak pe cuba lagi

Anonymous said...

hahaha..jangan jadi mcm i, beli sampai 3..hari pertama negatif, then besok gi uji lagi..doh!!! hahaha..

Ainul said...

haippp!! stress baca.hehee igt dh betoi dh tadi..noty ye skrg :)

Puan Jiha said...

hehehe dina ni

aziyana said...

alor tipah tertipu..punye eksaited baca

Ann Ilias said...

hahah
hakak tertipu!
takpe takpe, cakap hubby cuba lagi
:D

Mama Panda said...

lerr... br nk wish tahniah cos nmpk gmbo positif. heheheh

Nieyxzha Hassan said...

Laaa..ingatkan result yang atas tu..tak sabar nak ucap congrats tadi..hehehe