long live!!!

Tuesday, January 29, 2013

takde salah, ada pun susah..

Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah beri, dapat lah merasa laptop baru buat kesekian kalinya..bak kata my opismet kak dayah, I tiap2 tahun pun beli laptop baru. tipu gile. itu auta. I bought my previous notebook 2 tahun lepas ye kak dayah..masa tu dapat bonus. last year mana ada kita dapat bonus, jadi xde lah beli laptop. this year, seb baik hubby dapat bonus, maka boleh lah beli laptop baru. kalau harap I, memang takde harapan. sekian terima kasih.. sob..sob..

hubby asyek lah dok promote kat I suh beli mac book..dia dok berkenan sangat ngan buah epal tu..tapi sebab I yang old school ni kan dah biasa dengan windows maka berkeras jugak nak ape2 brand pun x kesah, janji pakai windows. alasannya, malas laa nak menggodek nak belajar guna system baru segala..I ni dah lah tak berapa nak celik IT sangat..takdelah sampai tahap buta, cuma rabun kot..

dah tu..laptop yang dibeli ini adalah memakai windows 8. pulakkkkk!! masa kat Low Yat ari tu, sales person tu cakap, sama je macam windows biasa. cuma, dia punyer interface like android..ok bunyi Nye macam senang. tapi bila balik, sejak semalam dok menggodek mende alah ni, sampai ke sudah tak jumpa solution dia punya Microsoft office kat mana. jadi soalannya disini adalah macam mana? bagaimana? di mana Microsoft office tu pergi. ini soalan serius. blurrr gile ngan mende alah ni weiiii...

I tried to watch preview kat you tube. tapi si rafique ni pantang lah Nampak logo you tube tu...abuuuuuu, nak bird. nak menmex. nak pepen walhal kat tab dia tu pun dok pasang mende2 tu jugak. saje masalah pendengki tengok kebahagiaan orang..jadi kalau korang tahu atau pernah buat tutorial windows 8 ni, mohon share link disini. I is headache.

sekian.

yang benar,
orang tak berapa nak celik IT.

4 comments:

Mama Adam said...

rabun jugak =)

someone said to me, mac & lapptop biasa ni, macam ferrary & viva. sampai juga ke matlamat. tapi, satu ada gaya & laju. satu lagi ...

i punya viva aje... bukan ferrary =)

deena awanis said...

ferrari pun kalau xde lesen xde guna gak..iye dok??hahaha...

Mama Panda said...

hahaha.. ana masa mula pakai pn blur jgk. tp husband yg dok instal microsoft ofice bagai cos masa beli xde.. so kt interface dpn tu (yg ade weather, news bagai) dh terus ade microsoft office dia.. tp xpenah guna lg. wakakaka.. nnt ana belek ana nyer ultrabook

deena awanis said...

ana : dah berjaya dah..haha..hubby gak buatkan..dina user je..=)