long live!!!

Thursday, January 17, 2013

cotton peplum?

 I ada 2 pasang kain cotton..kirim kat pn. aja yang pergi ke Vietnam baru-baru ni..was thinking about menjahit peplum tops..hehehe..sana sini orang dok berpeplum sekarang kan..i pun nak lah jugak..tapi..i nak peplum yang mempunyai ciri2 berikut..

ada front opening..cam biasa lah kan..as breastfeeding mommy ni, baju mesti yang accessible.hehehe..kalaupun rafique dah tak mimilk sangat dah time gi jalan sekarang, tapi ni investment untuk adik rafique nanti..wakakaka..kononnnnn!!!

so, the front should have zipper..

or button..tapi i rasa gambar atas ni, butang tu deco items je..i nak yang betul2 boleh bukak lah..cam kemeja punya butang tu.

the next factor adalah, takmo singkat sangat..walaupun i bukan lah jenis ada aset sangat, tapi sejak dah berusia lanjut ni, ada perasaan segan sikit lah ngan baju atas paras punggung ni..so, the best would nice-nice bawah paras bontot..


like these two.. i kan spesis pendek..kalau pakai labuh, rasa macam makin terserlah kependekannya..hehe..astaghfirullahalazim.. habis lah kena cekik ngan my husband kalau dia baca nih..

and the last keinginan adalah, nak ada reben cam design kat bawah ni..hehehe


mesti comel kan peplum ada reben cenggini? tapi....masalahnya...ada ke orang yang boleh tolong jahitkan? dengan nak melayan cekadak i yang macam2 ni..hehehe.. sapa pandai design? cer tolong designkan baju yang i nak ni..hahaha..dan kalau ada sesape tahu atau kenal tukang jahit area cheras/kajang/hulu langat yang pandai jahit blouse dengan harga yang berpatutan, sudi-sudilah bagi contact number ke fb id ke ape2 kat i..rasa cam tak sabar dah ni nak gi jahit baju..hehehe..

bye..

7 comments:

bibi yusof said...

i pon nak peplum... hehehe.. ari tu kawan i ade tunjuk gambar dynas buat peplum ade hidden zip ... sgt creative.. harus la mencuba untuk baju raya nanti..

Peri PiA said...

Assalammualaikum

wahhh,jln2 vietnam ye?

peplum ni mmg hot skunk ni

juelee said...

hikhik
jue jahit sndiri je deena now sbb yg beli ketat sgt... malu nak pakai

NURUL JAMIAN said...

org kurus mcm ko cantik lah beb fesyen peplum. aku yg gemuk pakai tak sesuai.kehkehekheh

Mama Adam said...

hihihi... setuju komen atas ni. kalo kurus mmg cantik pakai peplum =)

deena awanis said...

bibi : kalau kt butik dynas,konfem harga Dia marvelous tu!hihi..

Pi a : tu pasal law nak jugak nih..

Jue: peplum kalau beli, mesti ngamngam badan je Susah nak selak.Xde front opening!huhu

bibi yusof said...

Design je kite amek... Pastu wat sendiri... Hehe.. Dasyat hrga nye tk tercapai kot nk beli... Hehe