long live!!!

Monday, December 17, 2012

result exam

sepertimana my last entry dated 28 November, I was having the first exam for this phd journey.. 1st semester kan.. I purposely ambil 1 subject je this semester sebab masih belajar part time kan..ngan keje yang tak pernah nak surut, dan tak pernah nak boleh tengok i bahagia dengan my study, maka my result turn out




yeah..poor..i mean FAIL!!! hampagas betul. sama macam master dulu, this time pun MESTI wajib dapat B  baru dikira lulus. and I tersasar few points for that. sebenarnya, takde lah terkejut sangat pun masa i tengok result tu..wakakaa..sedar diri kot study 2,3 hari terakhir..tu pun 2-3 jam je satu round..dah sah2 ada topics yang tak sempat cover. and turn out, 2 topics yang i tak baca tu masuk time exam..malang tak berbau betul.sob..sob..seb baik baru 1st test. tapi nasib baik tak baik pun, next week ada presentation pulak, which carry much bigger percentage for the total marks.. and this really makes me veryyyyyy

STRESS right now!!!!

stress tak tahu nak kira sample size.
stress tak jumpa reference yang sesuai.
stress ngan research papers topik berkaitan yang buat kat Malaysia semua dated in 1990s.
stressssssss!!!

minggu ni lagi2 lah bertambah stress sebab kena ulang alik dari Meru ke Cheras pasal MIL tolong jagakan Rafique sempena BS i pergi holiday time i STRESS.

the only hope for now adalah supaya I dikurniakan panels yang tak banyak songeh on the presentation day Rabu nanti. kalau masih ada orang yang baca blog kusam dan lebam ini, sama2 lah doakan I dapat examiner yang baik hati ey..

kemain lagi selama 4 tahun ni sedap dok mengomen students punya assignment..itu salah, ini salah..ni turn sendiri nak present, tahu pun ketaq lutut!
padannn!!


bye..

2 comments:

Hanani said...

sabar ye dina..jangan stress2..gudluck ye..u can do it babe

NURUL JAMIAN said...

good luck dina