long live!!!

Monday, August 6, 2012

Ibu and mommy yang frust tak berjaya beli kasut raya

assalamualaikum..

dah masuk second half of Ramadhan ni, semua makin giat dengan persiapan raya ke makin giat dengan persiapan akhirat??opssss..hehehe..harapnya dalam keterujaan bershopping, buat kuih raya, jahit langsir raya kita semua tak lupa dengan objektif utama hidup kita...self note kat i nih...

semalam, as planned with aj-the-mommy we ols ke Alamanda dengan misi pencarian kasut raya untuk ibu and mommy..tapi yang berjaya beli hanyalah 2 kotak biskut for Damia, air kotak Dutch Lady for the cheeky babies and sebijik bola for lil captain. kasut harammmm tak berjaya..hoiii..terus kami berdua bersyukur hidup dengan mempunyai suami mithali. its not easy okeh menjaga seorang anak di shopping mall. salute tinggi2 lah kat mereka2 yang berjaya mengawal anak berderet ketika bershopping. Aj yang bercita2 nak anak boboiboy pun dah surrender tu tengok Rafique punye tantrum semalam. HAHAHAHA..

While waiting for Aj and Damia, i dah penat dah melayan Rafique naik car ngn helicopter takmau turun..dia conquer sampai orang lain nak naik pun dia buat muka selamba tak nak turun. i pulak naik segan ngan parents lain yang anak dia nak naik mende alah tu..sabo jer lahhh Rafique ni..







akhirnya, usaha nak menurunkan dia dari rides tersebut berjaya dan bawak jalan2 tetibe dia nampak Toys R Us pulakkkk dah...aiyooo anak..mana ada bajet for toys bulan2 raya niehhh..by the way, i takde lah risau sangat sebab Rafique ni, aim dia pergi mana2 pun ball jer..dia takde kesah sangat pun car etc tu..i cuba gak lah mengelak dari beli sebabnya tak larat weh nak mengejar dia main ball dalam Alamanda yang penuh padat dengan orang tu..by the way, kalau ada sesape nampak budak lelaki main ball kat Alamanda semalam, Rafique lah budak tu..takde dah orang lain rasanya..



setelah kami berpenat lelah melayan tantrum Rafique, Aj dapat idea untuk beli biskut and air untuk para anak. dah duduk dalam trolley, bagi biscuit, aman dunia.. ^ __^


then, kami cuba lah meneruskan lagi misi mencari kasut..sebab dah aman si kecik duduk dalam trolley..tapi bila dah bertroli ni susah lah pulakkan nak masuk kedai2 kasut yang sempit dengan membawa troli gabak tu. jadi terencat lah jugak misi tersebut..thus, we head off to Mc D mencari sedikit kelapangan untuk melepak and lunch for the kiddos..




hahaha...i saje je letak gambar bergegar tak nampak kepala etc ni..Rafique and Damia main ball dalam Mc D semalam..seb baik lah orang tak ramai sangat..ada gak la ruang untuk dorang main...percubaan nak amek gambar dorang memang sia2 jer lah..berlari sana sini..bila Rafique main dengan Damia, he looks like a big boy. dah ready nak ada adik tu kot...Wakakakaka...gerun jer tengok dia melasak takut terlanggar anak dara yang baru pandai jalan tu..tapi Damia pun boleh tahan gak tu berebut  bola..for God sake, i'm not ready lah nak jadi ibu beranak dua. tunggu Aj belikan makanan dorang pun i dah rasa macam 4 jam. suffering..hikhik..


ibu dan anak ketika keadaan dah aman. kesimpulan dari cerita di atas, 2 cheeky babies terlibat hanya dok diam bila dapat makanan saje..huhu..

Aj, aku tengok balik gambar ni, nampak macam kita plan dresscode pulak. kita bermerah-pink, anak berbaju putih..hihi..tapi nape lah kita tak amek pic together-gether semalam eh??aisehhh..

walaupun frust tak dapat kasut raya, kami masih enjoy semalam. entah bila dapat jumpa lagi. kalau tak sempat jumpa before ko fly, ko tunggu jer laa aku fly gi melawat ko nanti ek..hehehe..

bye.

9 comments:

wardah @ fie shah said...

nampak dah big boy sangat Rafique..hehehe

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

wah!! rafique dah beli kasut raya lom? hehehe

HANI IZWAN said...

waahh best nya..isa cepat sikit besar, nnti boleh keluar dgn damia and rafique jugak..^_^

Mrs Nageb said...

wah rafique dah lain dah..nampak macam dah besarr dah.. yang penting hensem ;)

deena awanis said...

fie & kak ila: memang big boy dah..idea pun makin banyak..

nieyxha : rafique punye shoes awal2 lagi dah settle.

hani : ala..we should ajak isa jugak lah the other day..dah lah damia nak fly gi uk dah very soon..hope sempat jumpa masa raya nanti.

AJ The Mommy said...

Ha ah lah weh. Macam berjanji lak tema baju. Kalau dah jodoh tuuu. Eh eh eh. Hahaha

Aku bersedia nak boboiboyy sebab teruja tengok abang RaFIQUE yang hencemm. hahaha

insyaAllah before aku fly, kita jumpa lagi. Ajak hani sekali k

deena awanis said...

aj : orite babe!

Hanani said...

rafique dah nampak big boy sangat..kemain dia suka dgn ball eh..

HANI IZWAN said...

beres. lepas raya sebelom aj berangkat, hrp dpt jumpa. roger roger ye.