long live!!!

Wednesday, June 6, 2012

water colour painting

selepas entry semalam, i baru tersedar that we have water colour set yang masih belum dibuka..bought it for quite sometimes, tapi macam tak bersedia nak bagi lil captain experimenting. bukan dia yang tak sedia, ibu dia yang not-yet-mentally ready kot..hehe..

i was planning to do hand painting stamping..tapi bila i tried to paint his hand, he refused to be painted sambil buat muka geli.huhuhu..pembersih habis lah kononnya tuh..pegang brush tu pun dia pegang dengan hujung jari je..anyway, that's how it started la..5 minit lepas tu dah mula tak terkawal..he wants to dip the brush inside the colour tub, tapi tak nak paint on the paper...one colour after another, sudahnya bercampur2 warna kat each tub tuh..hadoiiilahh..


and the next 5 minutes..

*

*

*

*

*

*

TARRAAA!!!




orang lain painting dengan tangan, Rafique painting pakai perut!! sampai CD pun kena tempias jugak..

dan hasil from his 1st time water colour painting session..




Abstract painting by Rafique.. ^_^
ni agaknya luahan perasaan rafique yang bermaksud "ibu ni nak sangat bagi orang main water colour, pastu nak bising2 pulak. suka hati lah orang nak draw ape pun..." 


i guess lah... ;)


6 comments:

wardah @ fie shah said...

Haha, rasa kena sediakan bilik khas utk diorg berkarya. Cover lantai dinding dgn suratkhabar lama.

My Azie said...

rafique,berusahalah! :P

Mrs Nageb said...

hahaha kelakar :)

so abstract lah rafique :)

Mama Adam said...

Bestnya! Mesti rafique happy.

sweethOneY said...

Haha memang ibu yang tak ready la kot ni. Banyak nak kena mengemas bila dah buat painting ni kan

deena awanis said...

fie : water colour ni washable..kalau lantai n permukaan meja senang je bersihkan..tp dinding x tahu lah pulak.rafique x try lg..tp neves gak r takut rafique try..hehe

kak azie : tiap2 ari tu mintak bash (brush) tp dina sorok water colour tu..kakakaka

kak ila, mama adam : memang happy abes lah dia dpt..=)

izza : haaa..betul.ibu yg kena bersedia minda. =D