long live!!!

Wednesday, May 30, 2012

tips : kat mana nak beli buku murah?

selamat hari rabu..

today will be a wordy wednesday as i'm gonna elaborate about what makes my Monday was not a blue one this week.. =)

it's because of this...



you can get english novels which usually berharga rm30++ each at NO MORE THAN RM20 EACH!!!
syorga dunia ok...some even less than RM10. kalau tak caye sila double click gambar kat bawah to read the   hanging price tag!!


i memang mabuk kepayang kalau tengok buku ni..especially books for Rafique..sebab these days i read more of his books compared to mine..sendiri punye yang dibeli masa Bad Warewolf book sale last year pun ada yang masih belum habis dibaca..plus i ni tak boleh dibiarkan baca novel coz i tend to ignore other things in my life bila i dah hanyut dalam novel tuh..hehehe..i'll only aware of my surroundings bila novel tersebut dah habis. that's why i dah slow sket ngan novel sejak mempunyai anak ni..karang anak nak makan minum pun i dok sibuk ngan novel jer...parah jugak kan..

children's books memang heaven lah kat sini..murahhhhhh sangat..you all pun tahu kan books yang cartoon characters harga super mahal punyer..sebijik buku Thomas, Mickey Mouse etc tu can cost you up to RM70-80 each kalau kat other book store.. i tahu lah.. sebab i memang selaly try to avoid those books sebab rasa macam mahal gile weh..dah lah i ni dasar tak reti nak beli sebijik. kalau beli nak banyak ajer..and  yesterday i bought Thomas & friends counting book at RM17.90 ONLY instead of original price RM 39.90!!MORE THAN 50% discount wacakap lu...tak yah nak tunggu big bad wolf sale bagai dah after this, everymonth lah nampaknya i akan berpergian ke situ..

and i bring these home...

at less than rm90!!! 8 BOOKS AT LESS THAN RM100 is reallyyy reallyyy reallyyyy WOWW!!!
kan kan kan???

paling berbaloi adalah ''You Having a Baby" tu..original price is RM70++ and i berani bet kalau u pergi other book store you won't get that book at less than RM50...and i bought it at RM17.90!!seriuslyy rasa nak pitam tengok harga buku2 kat sini..murahhhhhhhh yang amat. dan dan tu jugak rasa, kalaulahhhhh i dont need to balik kampung this week, of coz i'm gonna splurge moreeee than this yesterday..Dora yang pinky tu actually set of 4..RM15 JE kalau tak silap (yet not more than that)..original price around RM30++.. bought it for my cousin's birthday..Pepper series tu harga dia RM3.90 each.

murah kan kan kan????

next month i will definitely terjah lagi..sape nak kirim angkat tangan! i caj rm1 for each book.aci tak??wakakaka..

jadi, ape lagi u ols, sila terjah ke BookXcess kat Amcorp mall ye..


11 comments:

Peri PiA said...

thanks for the awesome info!! :)

Ann Ilias said...

thanks for sharing dina
selalunya kalau nk beli books mmg kena tunggu Bad Warewolf sale sbb harganya mmg murah
kalau tak pun kena beli satu-satu je la haha
so bila dah ada tempat murah mcm ni boleh la selalu p beli buku in bulk!
:)

*Mrsfarahzaki * said...

weeeee...dah agak dah..nengok gambar pun taw tu kat amcorp.. paah pun slalu g sana cari buku.. lgpun banyak kedai buku dlm amcorp tu kan.. memang rambang mata!

izzah azfar said...

dina, kalau ke sana lagi, belikan akak buku yang u haveng a baby tu..nanti akak bayarkan ehh?

Delimasari said...

thks fr yr info

deena awanis said...

pia : no probs..=)

ann : haaa..tu lah pasal.kalau beli kat Borders, kena beli sebijik sebulan je.sbb mahal..hihi..

farah : u've been there jugak ey?/serius rambang mata..we spent an hour inside the book store!

aziyana said...

ooowh sukeee sangat tgk buku2 tu...jenis yg suke beli buku tp baca tak..kahkah
dina, nk kirim buku husna :)

deena awanis said...

kak izzah, yana : will inform kalau dina nak gi lg in future ok..=)

cira said...

dina..heavennyeeeeeee


nk kirim buku u having a baby tu gak.. hihi

♥ ROS ♥ said...

Thx for share..wah byk buku rafique.. Msti pandai nnt nih.. Hihihi

deena awanis said...

cira : boleh2..nanti kita gitau ek..

ros : haha..amin..