long live!!!

Tuesday, May 29, 2012

My Favourite Animal Pal in Madagascar3: Europe’s Most Wanted

memandangkan Rafique adalah sangat berminat with animal characters these days and i accidentally bumped into nuffnang's madagascar 3 contest ini, i thought why not i'll just try our luck..mana lah tahu ada rezeki Rafique to watch Madagascar 3 during the premiere screening for FREE kan..so, here we go..

my favourite animal pal in Madagascar3 is:

*

*

*

d

r

u

m

r

o

l

s

s

 *

*

*

*




*siap nak drumrolls bagai lah pulak yer..macam award ape jer..* @_@

i personally think Alex really deserve to be nominated in Grammy awards etc etc etc..sebab ape..dalam dunia ni ada seekor je kot lion yang comel. lions yang selebihnya adalah sungguh menakutkan..kalau pergi Universal Studio tu, jumpa Alex sumer budak termasuk mak bapak budak laju2 nak terkam amek gambar dengan Alex. walhal kalau korang pergi Zoo Negara ke Zoo Melaka ke or Zoo Taiping sekalipun memang takde makna lah nak terkam singa tersebut..silap2 korang yang kena terkam dulu!! AUUUMMMM!!



sebab lain yang membuatkan i paling suka Alex compared to other characters in Madagascar adalah sifat leadership yang dia ada..ini adalah satu contoh yang sangat bagus to Rafique..jadi i mesti menanamkan minat terhadap Alex dalam diri Rafique dengan harapan he will "absorb" that quality.. gitu kan..tengok kartun pun nak kena ada objective juga..payah kalau mak asyek pikir pasal research jer..anak turut terbabit sama. hehehe...me adalah suka sikap kepimpinan Alex ni sebab walaupun dia sort of ketua to his friends, dia adalah ketua yang friendly dan bukannya asyek menggunakan kuasa veto semata-mata.. i rasa semua leaders dalam dunia ni should learn it from Alex too!! (ni ayat makan dalam. moga2 bos i baca entry ni..wakakaka)


yang paling best and comel about Alex adalah dia pandai joget2 acrobatic wacakap luuu..singa macho dengan bersuarakan Ben Stiller, memang chomelness lah!!

tak sabar mahu tengok Madagascar 3 sebab nak tengok Alex swimming pulak ni..silap2 dia ada buat rhythmic swimming pulak dalam laut tu..ohhh can't wait..


harap2 adalah rezeki Rafique and I for this premiere screening..tak penah pergi premiere show tau...sobs..sobs..

ok bye...

No comments: