long live!!!

Friday, April 13, 2012

what is wrong with "green"?


cepat pulak minggu ni berlalu..dah jumaat tanpa entry berkualiti from me..
macam lah selama ni berkualiti sangat entry2 kat blog ni kan?
terima kasih lah pada yang masih sudi melayan entry tak berkualiti i yer..tambah pulak dengan kekerapan berblogwalking di tahap bahaya sekarang ni..bukan tak mahu visit, tapi kena utamakan soalan2 exam untuk students yang nak amek exam in May. karang tak pasal students tak boleh amek exam, pasal soalan tak siap pasal lecturer dia sibuk update blog n blogwalking je..

hurm..actually there's nothing wrong with green..green is such a cool colour kan?? cuma bagi sesetengah orang kat Malaysia, hijau, biru gelap dan biru muda adalah warna yang sensitif. tambah pulak tak lama lagi musim election. bahayaaaaaaaaaaa..hihi.. i'm neutral ok. atau sejujurnya, i tak kisah parti mana nak memerintah as long as negara kekal aman makmur. hijau pun tidak, biru pun tidak. i suka pink. kalau ada satu parti lambang dia kaler pink, i  mesti pangkah parti tersebut...itupun kalau i pergi mengundi..opssss...

mungkin yang cakap i adalah warganegara yang tak bertanggungjawab sebab takmo pergi mengundi kan??takpelah...cakap lah ape korang nak cakap, sebab i pun tak larat nak dengar orang2 politik bercakap, janji baaaaaaanyakkkkkkkkkkkkkkkkk...buat???bukan lah tak buat langsung, adalah 10% dari ape yang dijanjikan tu..musim nak election, bukan main lagi masing2..sampai kat surau pun boleh ceramah agama berbaur politik. x sesuai ok!!x suka!!

dah tu i ni kenapa pulak tetibe membebel pasal politik kan??padahal nak cerita pasal baju raya idaman kalbu untuk 2012.. dan tema hari raya tahun ini yang menjadi pilihan i dan ibu mertua adalah hijauuuu..haaa...hebat kan??sama taste tu ngan ibu mertuaku..hang ada???hikhik ^____^ tahu ni raya sebelah hubby..jadi iku theme kaler sebelah sini lah.. my MIL kata belasah jer lah hijau gelap ke, hijau terang ke, hijau pucuk pisang ke, hijau katak pisang ke, hijau PAS pun boleh!!=) no harm.

here are some options of green colour that i have:

 this green look very elegant kan?? classy..rafique n en hubby mesti look handsome in this green..ececeh..puji laki n anak sendiri memang i hebat. sape lagi nak puji dorang kalau bukan i? tambah pulak memuji suami sendiri mesti dapat pahala kan??hahaha.. 
(to en.hubby: i dah puji ni. up sket duit utk belanja raya ye..)

 ni olive green eh?? ke hijau pucuk pisang? 
cantik jugak kaler ni..tapi please dont expect me wearing bare back dress gini as my baju raya okeh..ni i nak  compare kaler aje..


 ni hijau yang paling sensitif di musim election. hijau PAS. pun nampak classy juge. i rasa kaler yang masuk kategori dark memang akan buat attire tu nampak classy. its just that, adakah warna macam ni sesuai di pakai di hari raya yang ceria? rasa macam gloomy pulak.ke korang rasa macam mana?


i paling suka hijau ni.. tapi rasa macam hubby tak suka je kaler hijau macam ni..encik hubby ooo encik hubby, kaler ni boleh tak??? kalau u tak suka, u ngn rafique punye baju melayu kita buat kaler dark green, untuk baju i, kaler ni..as long as green should be ok lah kot. ke memang nak kena beli kain sekayu jugak??

cuba korang bagi pendapat dan idea bernas sket warna hijau mana yang paling sesuai untuk buat baju raya? 
susah betul jadi perempuan ni..mudah rambang mata. nak tapis jadi 4 pilihan warna hijau pun susah. ni belum nak pilih nak buat baju kurung or kurung modeng or baju kebaya or kebarung or dress. too many options. lelaki senang, konfem2 baju melayu n my hubby would prefer baju melayu johor. dah settle.

ni berangan nak gi cari kain and hantar tailor untuk jahit pun tak tahu lah berjaya ke tak. korang tahu mana2 tailor yang masih bukak tempahan untuk baju raya (both baju kurung and baju melayu) area cheras? tapi tolong jangan bagi nombor tepon hatta dolmat or zera zamry yer, i tak mampu nak bayor..

ok lah. need to finish somework before pulak.
till then, bye....

4 comments:

NURUL JAMIAN said...

kita pun skrg mcm dah suka color hijau tp paling fanatik color biru. Heeee

Ajamahiyaa said...

purple utk baju melayu encik adi pon masih xketemu....biler kiter leh p jakeL?? mesti jmpe mcm2 HIJAU yg merambangkan mata..kan kan kan...ngeh2...

HANI IZWAN said...

hijau yang gambar first tu cantik sangat.

my mom sgt sensitif bab-bab kaler hijau ni. hehe.

btw, thanks for the giveaway invitation tu dear..^_^

deena awanis said...

nurul : biru pun cantik juge..=)

kak aja : tapi by the time dapat gaji, sale kat jakel dah abes..huhu

hani : no probs..;-)