long live!!!

Friday, April 27, 2012

RM 100 for 2 pairs of Authentic Crocs. JUAL..JUAL..JUAL..

para peminat Crocs sekalian, its time for you to splurge!!!!yehhhaaa...

poyos jer para peminat. padahal i pun baru ada sepasang before this, tapi semalam dah beli lagi 2 pasang. gile ape tak beli 2 pasang kalau dah selama ni nak beli 1 pasang pun jenuh nak pikir beli selipar jepun harga rm200. kejadah?? kalau dah selipar jepun yang sedap dipakai tu tibe2 jadi harga rm50 je sepasang, haruslah sebat cepat2. kannnn???


so, sesape yang menyukai dan menggemari encik dan puan buaya tu, silalah pergi Tropican City Mall cepat2.. ALL AVAILABLE DESIGNS AT RM100 FOR 2 PAIRS!!! yes i said ALL. off-season sale ni dari semalam (26th April) until 6th May sahaja. 


i pergi first day bukan lah sebab i ni peminat hardcore crocs pun. tapi sebab my abah yang dah lama mengidam crocs, kebetulan pulak semalam dia ada kat sini, dan kebetulan pulak anak dia yang bijak ni check shoppingnsales dan kebetulan jugak memang ada sale crocs!!what a coincidence. by the way, ada incident yang tidak diingini jugak semalam.

just imagine, kat iklan dia tulis open : 10pg-10mlm. maka insan2 excited macam i, lepas keje, dari cheras laju2 pergi amek abah kat Gombak pecut ke Damansara. pecut lah sangat petang2 kat KL ni jalan punye jem kan?? sampai Tropicana pukul 8.30mlm, staff dia boleh pulak cakap tak boleh masuk. amboiiiii cantik muka ko. ape lagi, i pun memulakan sesi perang memerang.

me : kenapa tak boleh masuk? dekat advert bukan 10am to 10pm. skrg baru 8.30pm
croc's : tak boleh. sebab kalau bagi masuk sekarang, pukul 10 mesti tak boleh tutup. kita kena kema n setting untuk besok pulak.
me : mana boleh macam tu. u tulis kat advert until 10pm. i rushed all the way from cheras, just to come here bla..bla..bla..bla...
croc's : x boleh.. (buat muka bengang)
me : bla...bla..bla... (di sampuk oleh another chinese woman yang dtg dari shah alam)
croc's : tak boleh..
chinese women : if you dont want to let us get in, i'll report to news paper esok.
croc's : *senyap. x pandang muka kitorang pun*
me : where's ur manager? i want to talk to your manager.

weeehhuuu..konpiden i nyahh..padahal dalam hati ada nervous gak. tapii persetankan semua itu. penat tau rushing2 meredah jem tak bagi orang masuk pulak.huhu..lepas tu, budak tu masuk dalam kedai, tak tahulah dia cakap ngn sape, tapi bila keluar dia cakap dia bagi masuk 5 by 5...kahkahkah..berjaya weh ayat tu. lain kali, kalau ada problem macam ni lagi memang akan ku guna ayat tu lagi. tapi rasa macam ayat chinese woman tu macam lagi best, ESOK I REPORT KAT NEWS PAPER!!!hihihi..

bila dah dapat masuk, i cakap ngan hubby, kalau tak dapat 4-5 pasang, kita x boleh balik. bagi berbaloi sket i bergaduh ngan minah tu tadi. semua staff kat dalam tu tak senyum langsung kat kitorang lepas tu. mesti dorang kena balik lewat semalam. hahaha.. =P

so, here's some of the designs yang ada semalam. i tak sempat nak amek gambar. kelam kabut dalam kedai yang sempit tu. crocs bertaburan. memang kena korek2 dalam kotak tertonggeng tonggeng la..ngan Rafique sekali kelam kabut mengorek kotak..hihi..
yang design cam ni banyak leopard prints dan warna2 yang striking. jiwa muda mudi kot..i muda gak tapi macam tak bersedia mental nak masuk kelas pakai kasut kaler purple or kuning terang. ^_*



one of the shoes yang i beli semalam tu macam ni lah design dia. ape tah namanya. tapi xde lah print helo kitty tu, plain aje. warna biru macam jeans. comel. i sebenarnya dah try kasut tu 2 minggu lepas kt Crocs outlet yang lain. tapi memandangkan harga RM220, letak balik..jadi, bila dapat yang diidamkan semalam dengan harga yang superrr murah, hati berbunga riang la. rasa nak pakai bawak tido jugak. =D


untuk Rafique pun ada. tapi takde design cartoon camni.. plain aje. tapi budak2 punye susah nak cari saiz. i pun rezeki je kot semalam tu, dapat gak r 2 pasang untuk Rafique. satu ngam2 jer ngan dia. agaknya sebulan je kot boleh pakai. another pair, besar. so, simpan buat stok!wakakaka.. abah i paling dahsyat lah. berbaloi bawak dia pergi sana semalam, 3 pasang di rembat. 2 of it same design, lain warna. satu  blue black, satu hitam. tak tahann betul tengok dia rambang mata. kelakar!!excited sangat lah dia. sebab hari tu kitorang cakap ngan dia harga around rm 180-200 kot untuk selipar tu. sekali rm50 jer sepasang. hahaha..

all in all, memang berbaloi pergi. i repeat again, RM100 for 2 PAIRS. tapi kena beli genap lah. tak boleh beli 3 pasang, kena beli 2 atau 4 pasang. camtu lahh..takpun, beli 14 pasang terus..kan hubby kannn??? pastu, tok sah lah bawak anak2 yang kecik tu. tempat nya sempit. kesian anak u all. kecuali anak u all rambang mata tengok kasut jugak macam Rafique. dia pun sama naik mengorek kotak kasut.. "bu, ni ni ni" "bu, choooo" " bu, nak ni" tapi yang dia pegang semua kaler pink, purple...huhuhu..bahaya pulak anak i ni.

ok lah.. itu saje. selamat berweekend. mesti ramai balik kampung atau cuti2 malaysia, pastu cuti sampai hari selasa kan??? i tak cuti. sabtu ada housewarming, ahad kenduri kat umah MIL.

bye....






No comments: