long live!!!

Tuesday, April 3, 2012

2 dah goal, ada 3 lagi..

holla..




sunyi sepi la belog ni sekarang ye..tuan empunye belog ada banyak kije nak buat.sian belog terabai..seb baik belog ni tak yah nak suap nasi, basuh kencing berak segala..kalau tak, konfem mati kering dah belog ni 4-5 hari been ignored..hihi..




so, standard price lah sekarang ni i memang suka update cerita basi..tapi sebab nak tulis jugak dalam belog pasal ini, jadi i tulis lah jugak walaupun dah basi..




now is about my BFF wedding cik naadia n en husband dia, hafiz..i went to Melaka with my darlings Mayah n Lynn without hubby..just me n rafique. sebab hubby koje on saturday and this wedding is the one that i shouldn't missed.jadi, lautan api ku redah juge demimu Puan Naadia.






posing2 di malam pernikahan beliau. Ney tengah mekap. jadi pengantin basi dan pengantins wannabe posing lah dulu..kumbang bukan seekor kat tengah sebagai penyeri majlis. i rasa Ney pun tension malam tu. pasal photographer dia asyek amek gambar rafique yg macam2 gaya ni instead of amek gambar pengantin. overshadow pulak ini budak.







pengantin basi vs pengantin baru. this paun ney is my BFF masa kat UPM..eh, BF forever lah..tapi kenal masa kat UPM, my coursemate. masa 1st job, kami keje bersama2, share katil, share kereta, share meja makan segala..and then she tukar keje ke melaka, duduk dekat ngan family n dapat better job..alhamdulillah. happy for her. out of 5, just the 2 of us yg sudah kawen. yang lain asyek sibuk keje, outstation memanjang..yang penting, x kira dimana berada mesti tetap keep in touch and gosipping as before.hihi..






picture taken on kenduri day..muka i dah berlemuih..hampehs betul lah kalau amek gambar ngan pengantin ni. mesti terserlah muka comot kita kan??tapi redha jer lah..on their big day, i bagi chance!!wkakakaka..






her bedroom deco is so simple with the fresh flowers deco..wangiiiiiii...suke suke suke!! Ney, we used to share the bed together, now u share it with someone else!!wakakaka..






and this pelamin is super sweet..nampak je pelamin ni, we all terus cakap, this is very Naadia!!






with her husband..sama2 putih melepak. anak dia nanti, konfem snow white!i'll be waiting darling..sila jangan bazirkan tiket ke Gold Coast tu tau!gunakan sebaik mungkin! ;)






dah dekat nak balik, akhirnya Rafique jumpa ball kecik cinonet ni..kat celah mane tah dia jumpa..2 hari x jumpa ball, macam orang sasau anak i tau tak..earlier that morning, dia jumpa satu brooch bentuk ball, dok sepak brooch tu, ball!!goal!!sian weh..len kali, pergi mana2 mesti kena bawak spare ball untuk dia.



all in all syukur sebab sepanjang 2 days berjauhan dengan hubby, i can handleRafique myself. dia x buat perangai..ohh actually thanks to all friends especially Auntie Lynn for entertaining Rafique. semua dok berebut Rafique n pancing dia pakai henfon masing2..anak i memang mudah terpedaya lah dengan Angry Bird, Smurfs, Tom Cat tu..laju je kiss orang..



sekarang semua still berebut Rafique la..sebab Rafique ni consider "abang long" for our batch. i'm not the first who get married tapi murah rezeki sket cepat dapat Rafique. nanti dah 1-2 tahun lagi, konfem semua dah tak layan Rafique sebab baby2 lain pun dah besar, dah boleh buat main..huhu..



that's all for today.quick update sebelum print exam questions.



anyway, congratulation on your wedding to Naa and Hafiz.



semoga kekal ke anak cucu..insyaallah.



byeeeeeee!!!

5 comments:

wardah @ fie shah said...

Sgt cantik mekap perantin.

♥ ROS ♥ said...

Basi pun ttap berseri.l makin moden2 pelamin diorg.hihihi

Mrs Nageb said...

sweet je pengantin tuh..sangan simple and cantik pelamin :)

rafique dah besar.. :)

Mrs Nageb said...

sweet je pengantin tuh..sangan simple and cantik pelamin :)

rafique dah besar.. :)

Mama Adam said...

Pelamin n bilik pengantin sweet sgt. Simple