long live!!!

Tuesday, March 20, 2012

short-term goal

hello kawan2..

been busy eh??me banyak keje, tapi rasa macam nak blogging dulu. thus, here i am writing this piece of entry which i meant this to my gut yet might not mean anything for you. if you feel like reading, please read. if you don't feel like reading, please do so as well since you are already reading it right now...hihihhi..


now, topic is short term goal or dream or wishlist or whatever u wanna call it..ataupun dengan kata mudah i tengah angan2kan 2 benda sekarang ni.biasalah...i kan suka berangan ^___^


1st is the research grant from John Hopkins University, and 2nd is i realllllllyyyyyyy want to get out of here and get a new job. lemas dah rasanya menghirup udara disini.


regarding the research grant, i have tried my best. the proposal had been submitted last week. now, tunggu jer lah..i am not sure how long do i need to wait, but surely it is long enough time to decide whether to give or not RM1 million worth of money for 2 years project duration.kan???kalau lah dapat, i feel i am sooooo lucky ones. orang lain enroll phd dulu, buat proposal dulu, pastu baru lah nak kena struggle dengan mencari research grant. while me, tumpang tuah my supervisor the very cool doctor, dapat offer macam ni...dapat rezeki hantar proposal tu JH ni pun dah satu rahmat for me. kalau lah dapattttttt, tak terkata lah syukur kepada-Nya.

dah ler grant tu siap ada allocation for my allowance. USD 10K per year. lebih kurang RM 2500 per month tu... i am sooo mata duitan! $$$$$$



the 2nd is i reallllllly wanna get out of here. orang lain naik pangkat, naik gaji, happy. me?? tak happy LANGSUNG!!! ye tak happy LANGSUNG. this sounds like tak bersyukur right? but i am very tired of working in this kind of workplace. penat penat penat bila usaha tak dihargai. penat menjadi optimis. atau maybe dah bosan sebab dah lama sangat, 3 years and half kat sini.huhu..cemane lah gayanya orang yang dah berpuluh tahun setia bekerja di tempat sama. well, i'm not that person maybe. i need something fresh, something new, something that challenge me.bukan kerja sekarang tak challenging, of coz it is. tapiiiiiiiiii ntah lah, no more satisfaction here.


sejujur hati, saya jeles dengan suami sendiri. sejak almost 3 years kawen, dia dah tukar beberapa tempat kerja. new environment, new friends, new challenges and new figures in payslip too!!how i wish i want to be like him. memang tak bagus banyak kali tukar tempat kerja, yet he got a lot of exposure and experience..while me, masih di tempat yang sama macam 3 tahun dulu. boring. master yang ada tu pun simpan jer lah dalam fail..


tak dinafikan, tempat keje sekarang is very suitable for someone like me. a mummy, soon to be a student again, with kawan2 yang best, boss pun takdelah bossy sangat..tapiiiiii it just dont suit me anymore. saya adalah sangat bosan.


at this very moment, i can't do much since masih bonded until february next year. i was hoping for a miracle. ada company offer saya kerja dan sanggup bayar bonding saya yang masih berbaki 11 months, plus 6 months tender.
ade ke company yang sangat urgent nak orang macam saya???

i read a quote from twitter "if you want to be successful, get out of your comfort zone"
rasa macam kena sindir.

ok bye.


3 comments:

wardah @ fie shah said...

Go dina Goooo!

ღnFashyaღ said...

Apa yang dina rasa fashya pun rasa. 4 tahun kat sini, macam tu je ditakuk lama. Buat kerja tapi orang tak appreciate. Tak happy dengan kerja sekarang tapi sesuaila dengan status seorang isteri dan ibu. Sebab kerja tak perlu pergi sana sini. Bz memanjang. but not happy.

Suami fashya pun macam tu, kerja asik tukar, banyak pengalaman. Gaji pun makin naik, not like me. Naik pun, sikit2 je.. But still bersyukur dengan apa yang ada. Perangcangan Allah lebih baik. Doa jela banyak2 ok Dina...

deena awanis said...

fie : memang nak go sgt2..tapi tang nak bayar RM26K tu yang tak berapa nak boleh go!!hahaha..

fashya : haiii..senasib lah kita..syukur memang syukur, at least ada juge rezeki.tp for self-satisfaction and self-improvement lah kan..hihi..