long live!!!

Tuesday, March 27, 2012

rafique's 1st movie!

holllaaa..


selamat hari selasa..lambatnye gaji masuk..letih lah menunggu..hari ni macam tak masuk lagi je ni..
esok lah kot..bestnye orang petronas dapat bonus banyak..eh..eh..dengar2nya orang UEM pun dapat bonus banyak..eh AJ?? =p bonus i ciput ajo..jadilah daripada xde langsung..

ni bukan nak cerita pasal bonus pun..ni nak cerita satu lagi cerita basi..pasal Rafique's first time watch movie.. dah macam trademark pulak yer sekarang ni..asyek update cerita basi jer i ni..takpelah nak cerita jugak..senang sket, kalau Rafique tanya bila first time dia tengok movie, i boleh belek balik blog ni tengok tarikh..hihi.. it was last 2 week punye saturday. a day before we went Viva Home Mall..

so, what did we watched??


SeeFood... =)
keberanian nak bawak Rafique ni pun pasal dia memang suka "pishhhhh".. *mulut kena muncung abes ek* ^__^ and as expected rafique was soooo excited at the first 20 minutes. tapi xde lah sampai jerit2..pish pish pish dari tempat duduk jer lah..good boy. lepas 20 minit, dia dah mintak mimilk..huhu..dan seterusnya, pish dalam mimpi jer lah..ada 40 minit kot dia tido, dah dekat2 nak abes baru dia bangun. tu pun i yang kejut. sedap tido, sejuk kan dalam wayang tu..haha..

xde ape sangat pun yang berlaku..lepas bangun, dia sambung tengok pish..ok je..anak orang lain lagi kuat suara. so, Rafique dalam kategori terkawal la..anyway for me, takde masalah lah kot bunyi suara budak2 time tengok kartun..nama pun cerita budak2 kan..kita yang "menumpang"..seronok je masing2 dengarnya dok mengomel..comel pun iyer..

tapi i salute habes lah..Malaysia dah melangkah dengan laju in film making..syabas!! KRU ke ek yang buat filem tu?? i malas nak google. hubby i dah towards the end dia baru cakap "eh, apesal cerita ni background dia macam malaysia?ada wau, batik?" sian laki aku tak tahu rupanya movie ni Malaysian made. ;)


saje tepek gambar ni walaupun xde kaitan..hihi..rafique sibuk tengok "ipen" kat belakang.hubby overexcited pulak. haha..

waffle n float...the perfect match! our teatime for that day..yumsy...

conclusion for the day, len kali boleh bawak lagi Rafique tengok wayang..tapi movie2 yang bersesuaian lah..and encik hubby...what about the upin ipin the musical?jadi tak?? *i tolong tanya on behalf of rafique*

that's all..bye...

6 comments:

Ainul said...

best ke dina? nk bw la arreessa p tgk.hope dia pun baik la mcm rafique :)

Ryehanna said...

waaa.. ana teringin sgt nk tgk wayang tp xberani lg nk bawak razin tgk wayang. kang rugi duit tiket je kalau2 dia mengamuk dlm cinema. sbb kt umah pn dia bkn jns tgk tv sgt. tgk iklan je.. huhu...

tgg beso sikit le kot... tu pn kalau berani. haha

wardah @ fie shah said...

kalau Kakal harus dia buat tour dalam panggung..tskkk..

♥ ROS ♥ said...

Ros ari tu g tgk wayang transformer, tutup abis telinga auni..hihihi.. :p bgus rafique tdo jer.. Hihihi.. Sdapnya wafer tu ..slurppp..

dandeliciousprincess said...

its silver ant yang wat sipuut ni. teringin gak bawa anak tgk wayang since tak pernah pun tengok wayang ngan en suami.

deena awanis said...

ainul : best!!

ana, fie : we all pun gamble ni..risau gak sbnrnya..seb baik rafique ok..

ros : wafer a&w with float adalah terbaekkk!!hihi..

dandelicious princess : sila, sila..;)