long live!!!

Monday, March 26, 2012

JJCM : Ole Ole Bali

tengah2 hari nak cerita pasal makanan lah...kasik u ols dribbling sket..hihi..ni cerita dah peram 2 minggu kot..tapi nak cerita gak..asalnya dapat bonus nak belanja en hubby pergi holiday, sekali bonus agak menguciwakan, belanja makan sudahlah yer hubby..hihi..


so, of we went to Ole-Ole Bali at Sunway Pyramid..since masa pergi tu i puasa, penat, kelaparan takde mood nak snap2 sangat..adalah sikit pics..and of coz gambar budak kecik yang buat i bukak puasa dengan geram kat dia..belum pun makanan i sampai, dia dah tumpahkan air soya dia..hai lahh anak..

bukan reti nak takut ibu dia marah..ape tah dia cakap masa ni..tunjuk gigi pulak dia..


here's our drinks.. from left : Rafique's soy drink, my Cappucino Frape' tak silapnye nama dia..sodap weh..harga dia rm14 kalau tak silap..hubby nyesal tak order air sama ngan i..hubby's was lime juice something.tak ingat dah nama dia..tapi sedap juge...


zoom sket my glamour looking and taste good cappucino frape'. it is something like beauty with brain..bukan sekadar cantik rupa paras. ;-)


Rafique's chicken fritters..ini set dengan soya bean gelas comel rm9 saje. tapi ini kids meal yer..takde kids, tak boleh order..kids meal pun tak agak2 big portion..kita makan pun jenuh nak ngabeskan..pasal Rafique xnak chicken tu.dia nak makan fries aje..penat ibu belanja makan tempat glamer2 anak oi..fries jugak yang Rafique nak..kalau tahu, ibu goreng fries, letak dalam tupperware je.huhu..


and this was my seafood platter..2 keping fish fillet besar, 2 ekor sotong besar, 2 ekor udang XXXL kot..masa sampai kat table, i was like OMG!!cemane nak abeskan ni???banyak gile...tapi...abes wacakaplu..sos tu ada rasa macam kuah percik..shedappp..


sampai situ jer lah pics sebab dengar azan jer i dah santap dulu, x tunggu food my hubby sampai pun..kihkihkih..encik hubby order chicken n lamb combo kot nama dia..consist of 1 quarter chicken and 3 pcs of lamb, besar2 pulak tuh...dah lah dia siap order nasi..konon takut tak kenyang!!haaaa..hambek ko. seriusly memang big portions lah semua makanan kat sini. jangan terpedaya tengok gambar kat menu. Asian taste with American portion..rasanya ape yg kitorg order ni will be just nice to be eaten by 3 normal adults..kalau adults perut kecik (macam kak dayah- i know you are reading this), 4-5 org pun boleh makan sampai kenyang.


The bill for the day was rm106 gitu kot after 10% discount for Jusco Card members..sangat berbaloi u ols..memang lah mahal sikit..sesekali boleh lah kan..=) i suka environment kat situ..ada candle on the table. suka suka suka..tapi candle org lain semua centre of the table, candle kitorg kat tepi..pasal takut kena sambar ngan tangan comel..


that's all for now.
bye..

3 comments:

♥ ROS ♥ said...

Alorrr comel la rafique cnyum cenggitu.. Ihihi?.sdap udang tu.. Wah starving... :(

aziyana said...

erm sedapp...
er xde kids xleh order? kalo ngidam? ececeh...

deena awanis said...

ros : udang sgt sodap, its juiciness mmg x regret!!nyumnyum..hihi..

yana : kalau mengidam, xde nye nak order chicken fritters tu.pasal menu lain lagi menggugat nafsu!!hahaha