long live!!!

Thursday, March 22, 2012

the "in" thing for parenting..

assalamualaikum dan selamat hari khamis yang membahagiakan buat semua staff gomen..sudah dapat gaji ye u ols??i belum..next week mungkin..rabu atau khamis pun belum pasti sebab kami xde jadual gaji macam orang gomen. untung lah jadi orang gomen..

sempena hari gaji u ols orang gomen dan tak lama lagi orang bukan gomen pun akan dapat gaji, i'm gonna share with u ols where SHOULD you spend your money wisely!hahaha..and of coz after spending on it, you won't regret it..



ever cross "babywearing"? this is very in-thing among parents nowadays tau..even celebrities "wear" their baby..

here's a list of babywearing benefits:
  • convenience
  • promote baby's physical development
  • produce a happy baby
  • healthy for mummy/daddy
  • toddler feel the security
  • improve communication
  • a bonding tools
  • economical
for further explaination, do click here eh..Kalau i explain pasal mende ni mampus i tak sempat pergi class audit japgi.

and i personally suka tengok orang lelaki ber"babywearing"..it is a new definition of macho!!hihi..
another reason why babywearing is cool is of coz it looks.. ;)

cantik kan???

ain't this cool??

goshhhh!!! cantik wehhh...

terus rasa nak beranak lagi sekali.

so, where to get this authentic gorgeous looking Ergobaby Carrier? head to Mama Panda store kat FB..the owner, Reyhanna is now tengah collect pre-order with a very attractive price. damn cheap for Ergobaby i guess..

kalau awak dan awak tak minat ber"babywearing" on the reason that ur kiddo is too big for that (as i do) boleh usha Trunki juge. remember my entry about Trunki?? this is the right time if u wish to have one for your darling baby. 50% bayar before pre-order tutup, 50% bayar bila barang sampai..if i not mistaken, that is how it works at Mama Panda. for details sila contact Ana yer.. kalau salah, sile jangan marah i.. *peace*



tak jatuh hati jugak dengan Trunki comels ni?? you still have reason to head to Mama Panda since she do carry other brands too!!! ada gyro bowl, munchkin food feeder, kutu strollers and manyyy more..

check it out yeahh..
happy shopping..=)

6 comments:

wardah @ fie shah said...

Trunki tu mmg pojaan hatiku!

♥ ROS ♥ said...

Trunki tu mmg nak jugakkk tp.... Byk bnda lg ros kna buat nih jd ttguh :p hihihi

m@ri@ said...

trunki comel...come to mama..hehe..

elanie*Q said...

bgus review.hehe..kasi up MP lg :) bdw, berbaby wearing adalah sgt best! Rasa dkt je ngn anak kita. I wear ergo too. The organic 0ne. Cpt2 la preggy lg tau ;)

Ryehanna said...

preggy jgn x preggy... bg rafique kawan.. hahaha...

sama2 la kita berusaha :P

btw, thanks a lot ya deena ;)

deena awanis said...

wardah, rose, maria : ape lagi?? order lahh..rafique dah ada rox!!=)

elanie, ana : haha..mari berusaha yer..nak dapat baby pasal nak beli ergo, boleh gitu?? ;-D