long live!!!

Wednesday, January 18, 2012

ulat dalam epal..

gaji belum masuk, tapi tangan dah gatal click sana, click sini.. ni lah bahaya blog shop..pastu pulak ada fbshop lagi..pastu pulak ada cimbclick or maybank2u pulak..senang jer duit tu mengalir..tak yah angkat bontot walau seinci..haha..bulan lepas i dah shopping tak hengat dunia sebenarnya..eh salah, bukan bulan lepas.bulan ni..tapi kira gaji bulan lepas lah..x cukup gaji i, rembat gaji suami pulak..hahhaa..so, gaji this month i shopping on behalf of rafique saje..


mende2 ni i dok usha lama dah gak sebenarnya kat smart intelligent toys tu..semua nampak interesting..sebab semua ni boleh encourage child to think..encourage their creativity..strengthen focus etc lah..tapi postpone2 dulu..dan akhirnya, hari semalam i sudah tewas..huhu..i dah order 3 ketul mende alah kat bawah ini..jom kita tengok apa i sudah order untuk my little pilot..


xde ants on the apple..kita belasah lah worms in the apple..

ni more to develop gross motor skill i rasa..nanti boleh ajar rafique masukkan ulat tu ke dalam lubang2 kat apple..kita tengok lah sejauh mana kesabaran rafique nak masukkan mende tu..atau pun sejauh mana kesabaran ibu n ayah rafique nak mengajar dia? =)


the second one is snap blocks..



and last sekali rotate blocks..


basically semua toys ni adalah puzzle lah..that's why dia boleh help to encourage child's creativity..hope rafique suka nanti..huda, the owner of smart intelligent toys ni friendly sangat (i x kenal dia pun)..siap explain kat i satu2 pasal mainan ni..pastu dia kata kena introduce 1 by 1 kat anak ikut turutan yang i tepek gambar ni lah..sebab yg rotate blocks ni yang paling mencabar..kira macam kita tak force baby lebih2 lah..mula slow2 dulu..=)


yang paling penting i memang sangat tak sabar nak main semua ni ngan Rafique..as usual, ibu terlebih excited dari anak.haha..sekian terima kasih..sape berminat, sila lah usha facebook smartIntelligent toys.


tengok warna warni toys tu pun dah cukup buat i happy..^_^

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

8 comments:

Mama Adam said...

Bestnya!!!!! Nak rembat la utk adam. Suka! Suka!

Mama Adam said...

Mcm lego punya concept. Tapi, kalo main lego, mama yang ken pasang. Coz benda2 size kecik.

Yg ni lebih affordable n saiz besar. Kena grap ni. Mesti seronok...

Mrs Nageb said...

best best.mesti seronok rafuque nanti kan.... :)

deena awanis said...

mama adam : actually ni set yang sesuai untuk toddler 1y++..untuk adam ada set yang lebih mencabar..=)

mrs nageb : hopefully..hihi..jangan dia campak merata sudah..

MyRule said...

Deena..menarik ni..thanks for sharing. Tengah cari mainan yang bagus ammar ni..:)

Mama Adam said...

Dh order dah... Amik a few. Adam yg pilih. Sambil mama dok browse, dia boleh cakap " kalau mama ada money, tak payah tengok2. Buy saja lah". Vocal sungguh. Org dok pilih. Last2, mama soh dia je yang pilih

deena awanis said...

mama adam : pandai ey adam..nanti u review tau ape yg u buy for adam..

Mama Adam said...

I soh posta week after cny. Pasal, kami cuti. X masuk opis. Lepas tu, boleh la review