long live!!!

Thursday, December 15, 2011

ok fine. saya jakun.

blog terabai pasal weekend yang panjang bersambung dengan attend a course sampai tengah hari tadi..sekarang baru ada "own sweet time" untuk update belog.

the course i'm attending is about Childhood Injury Prevention organized by WHO. nak kata course pun tak sangat, sebab its more to experience sharing among Asian countries. participants are around 20++ representing their countries. dan yang paling best tu, on my first day attending the course, i've been introduced to other participants by the President of WHO Asia in which aku pun tak kenal sape that man is..woohhhoooo..and he clearly pronounced my name!!

mana nya dia tak kenal, satu2 nya peserta "sesat"..agaknya, organizer dah cakap ngan dia, out of all participants, akan timbul satu budak pompuan nama sekian2 yang u tak kenal..hahahha..coz everybody in the course looks like they already know each other even they are from different part of the world..orang2 yang sama field kan..obviously they've met each other in previous conferences etc.well well well..termalu lah kejap i bila being introduced as "phd student" sebab i'm not even submitted my application form!!



this is my "supervisor" - Dr.Kulanthayan..dialah yang bertanggung jawab bawak i to attend that course..he's a very active researcher in the road safety field..he used to be my supervisor during my first degree..and now i'm back to work with him again for my phd sebab dr.kulan adalah supervisor yang sangat cool..in fact, the most cool lecturer among our lecturers..and even me myself not as cool lecturer as him..=) paling best, dr.kulan ni memang sangat dedicated to work.i just told him my rough idea of my phd last week, and the next day he already e-mail me all the contacts he have that possibly can help me throughout the process, and ajak pulak i pergi course for FREE!!


Out many other participants, i'm soo interested with this Mongolia's participant. her name is Dr. Onorjagal as if in "o-no-ya-ga"..sangat soft spoken orangnya dan kulitnya sangat gebussss.. yang buat i tertarik menarik tu, kat Mongolia sana tuh, dorang masih pakai baju bajan yang macam kita tengok cerita cina zaman dulu2 tu with the steel head gear or all the fancy head gear!!dan kuda masih menjadi transport utama mereka..


ini namanya Dr. David..orang WHO worldwide..sangat humble orangnya..i respect dengan cara dia yang faham tentang kekangan bahasa untuk berkomunikasi as english is not everyone's mother tongue..walaupun i punye English pun masih berterabur and langsung x fluent, tapi i bersyukur lahir di Malaysia..sebab bahasa inggeris i (and most malaysians) masih boleh difahami..eh seriusly, i rasa macam tengah amek listening test jer bila dengar Cambodians or Laosans or Vietnamese cakap...its because of their dialects i guess..or mungkin kah i dah lama tak korek telinga?? erkkk..


attentive listeners..nak taip sms pun tak sampai hati tau..


this is the most interesting part of this course..hahaha..i'm representing Malaysia on this course..;-) it's my first time tau!!cam cool jer rasa looking at this name tag..auwww!!ok fine. nak cakap saya jakun pun cakaplahhh...tak kesahh..tapi semua name tag orang lain begin with Prof or Dr..except me..=( how i wish to see "Dr.Nurdina Awanis" written there..

that's all for now..
daaaaaaaaaaaaaaaaa...


5 comments:

Dayu said...

tak lama lagi..
Dr Nurdina Awanis will be written everywhere.. surat, memo..
student's assignment..smua kena wajikan depa tulis DR besar2..heheehh

MyRule said...

Auwww...boleh jadi pembikin semangat ti Dina.. :)

ida_F said...

dah ada pertolongan dari-Nya untuk menaikkan semangat tu. go dina.

Mrs Nageb said...

wow... syok giler...go deena go.. :)

deena awanis said...

dayu : aminnn...

myrule : hoho..semangat memang membara sekarang ni..harap bara ni kekal lama lahh..

kak ida : alhamdulillah..dimudahkan awal2 ni..

khaleelah : thank you!!