long live!!!

Thursday, December 1, 2011

mulakan december dengan semangat

how time flies..

its december already..the last month of 2011..

dan i akan mulakan december dengan penuh semangat untuk berjuang completekan my 2011 wishlist yang belum kesampaian..hihi..kan hari tu i cakap kena postpone dulu misi phD..tapi sekarang i rasa i nak teruskan tahun ni jugak..i MESTI teruskan supaya lebih banyak kotak kat wishlist check box on my left side bar dapat ditanda sebelum berakhirnya 2011..insyaallah..


dok gebang kecoh2 bersemangat nak completekan misi ni pasal i dah berjaya sign up to enroll as phD student..ececehhh..walaupun proposal masih lagi di awan awangan...hikhik..takpe..december kan 31 hari..huhu..sesape yang berminat nak enroll master and phD di UPM untuk intake february 2012, mari2..anda masih ada 30 hari untuk berbuat demikian..bukan anda ada 30 saat ok..


satu lagi faktor yang buat i lebih semangat nak teruskan misi ni sebab i'm gonna do something that i'm currently fond of..which is kids a.k.a children a.k.a budak2..sejak ada anak ni, memang ni lah benda yang i suka..jadi, i need to do research which is related to kids..so that i akan jadi rajin sket nak baca..eh..takde lah sampai tukar bidang pediatrics pulak..x layak..masih in line with my field >> safety..cuma kena tune sket from occupational health to public health..insyaallah..

wish me luck peeps..and doakan supaya 'malas' pergi jauh2, 'rajin' datang dekat2 i..

cuma kannn....sedih tauuu....



degree grad ramai2..


master pun grad ramai2..walaupun tak semeriah masa degree..


phD nanti ada geng tak agaknyaaa???



4 comments:

sapphire said...

deena ...jeles nye..
dah sign up for phd eh?
buat research apa?

nak jugaaakkkkk

deena awanis said...

kak nilam : jom jom!!alaa research simple2 jer..deena takde buat lab2 ni..turun field collect data sket2,analyze, tulis thesis.siap.haha

tim said...

salam, hi.. nk tnye, kt UPM intake ade utk bulan february n bl lg ye??? mcm interested nk buat master la.. thanks =)

deena awanis said...

tim : hai..yup, next intake will be february..closing date ujung bulan ni for both master n phd..pastu, kena tunggu september intake pulak..detail infos terjah, gso upm k..

http://sgsportal.upm.edu.my/portal/page?_pageid=175,1&_dad=portal&_schema=PORTAL

hope the link will be helpful..=)