long live!!!

Monday, November 21, 2011

a solution to greener world : cloth pad

hey peeps..

rasanya dah ramai yang membaca blog i ni tahu yang i adalah pengguna CD to my darling prince..now i'm taking one more step to help the environmental conservation by moving from disposable pad to the reusable cloth pad..


applying the same concept as cloth diapers, these cloth pads are not just helping in reducing the amount of garbage produced, it is also comfy, stylish yet cute!!

lets's check out my first collection of cloth pads..


these pics were taken as soon as they arrived..please do not ban my blog due to hygiene issue ok..ini adalah bahagian yang akan bersentuhan with ur private area..sangat lembutttt...and they are colourful..the left most is for overnight usage, that's why its very big compared to the others..sama lah macam disposable pad..and the last 2 pcs on the right hand side (pink & orange) are pantyliners..


and these cute prints are behind it..they are made of 100% cotton..breathable..beautiful..stylish.. LOL!!

kenapa saya cakap dengan menggunakan cloth pad anda akan dapat menyelamatkan alam sekitar???


let us do a simple maths here..girls usually got their first mensus at the age of 12 while the average age to get menopause is at the age of 51.maknanya, kita akan dapat period selama 39 tahun which is equal to 468 times sebab mensus comes every month.right???sekali period normally tooks 6-9 days.satu hari at least u'll use 4 pc of disposable pad.jadi sepanjang productive age, seorang wanita akan guna 11 232 pcs (4pc X 6 days X 468 mensus) of pad!!! wooooowwww!!itu seorang, kalau dalam adik beradik korang ada 5 orang perempuan???kalau kat Malaysia pulak ada berapa million orang wanita???dan dalam duniaaaaaaaaa???


kalaulah semua pads tu dikumpul di satu tempat, tentu timbunan sampah tu akan membentuk satu gunung setinggi Gunung Kinabalu...kan????itupun i cuma kira pads, belum kira pantyliners lagi!!!and same as disposable diapers, disposable pads and pantyliners also took hundred years to be disposed off..


sekarang jom kita tengok dari segi bajet..


previously i'll spent around RM 25 per month (RM 15 (pantyliner) + RM 10 for pads).. since i got period at the age of 13, dah 12 tahun rupanya i period..and tanpa disedari i've spent RM 3600 (RM 25 per month X 12 years X 12 months) on garbage!! dan kalau i pakai disposable pads and pantyliners until i got menopause, i'll spent RM 11 700 on garbage!! yes!!ON GARBAGE..pakai selama beberapa jam, dan kemudian buang sebagai sampah!! wuhhuuuu.i better save the money for my LV!!huhu..


while these 7 pcs of cloth pads that i bought in the picture above cost me RM100 and i might need another 2 or 3 sets of the above so i have enough to rotate..well yes, sama macam baju jugak one shirt wont last up to 30 years right??mungkin u need to buy new cloth pad and pantyliners every 5 years, but still the cost are still way cheaper..=)


ok.enough our maths lesson for today..i'm just sharing my 2 cents on helping to conserve our environment..to make sure our child can inherit a better world from us..

daaaaaaaaaaaaaaa...



** all the figures are just estimation..


8 comments:

miDguRL said...

menarik n tertarik r...nnti wat cite psl nie lg erk ;)

dimana, katmane, mcm mane ;)

btw, slm terjah

My Azie said...

banyaknya nombor-nombor @_@

yati hashim said...

sila masuk kelas ELU dan ajar student pasal ni.menarik!!

deena awanis said...

midgurl & kak yati : insyaallah more entries about this coming soon..saya pun masih baru belajar tentang ini..hihi

kak azie : hoho..i love numbers..

Ryehanna said...

haha.. i use cloth pad buat sendiri je since 1st period since beranak yg tiba beberapa bln lps cos xde pad dlm umah...

nk beli jgk CP ni tp tgh cari murah2 :P

Rose Khadijah said...

yesss...agreeee..
ladiessss..yukk kite selamatkan dunia ini..& selamat kan poket kite..hehehe..

sy pun pengguna cloth pad gak..since 2tahun yang lepas..

deena awanis said...

ana : dina ni join kutu..kat group cloth pad..hihi

rose khadijah : wow!!i baru nak start..tapi better late than never kan??

sweethOneY said...

Dina beli kat manaa ? Baru tau pasal CP ni pasal baca NUR hari tu