long live!!!

Tuesday, November 8, 2011

aidil adha..

assalamualaikum..

hari ni tuesday blues lah kan sebab baru masuk keje lepas cuti raya haji or u all masih bercuti kat kampung lagi??i balik kampung atuk hubby kat Bestari Jaya a.k.a Batang Berjuntai ajo...dokek ajo pun..balik pagi2 raya, siap sempat hubby pergi semayang raya kat sana..jom lah layan pics during our korban..hubby took part this year..maybe tahun depan i pulak ker..insyaallah kalau ada rezeki..





posing dengan lembu dulu before korban..rafique mula2 tu takut bila bawak dia dekat ngan lembu..selalunya kan tengok dalam gambar or tengok dari jauh jer..ni kat depan mata kan..tapi kejap jer laa takut2 pun..lepas tu dah excited tunjuk cows sana sini..kat masjid yang kitorang korban ni ada 9 ekor lembu sumenye including sekor yang kerajaan sponsor..


ni lepas lembu tu dah tumbang..masa dia nak sembelih tu, dia panggil semua yang took part untuk sama2 pegang badan lembu tu termasuk laa encik baju kuning tu..=) at the same time, masa nak sembelih tu, dia takbir ramai2..masa tu sayu sangat rasa..lama betul i tak pergi tengok orang korban ni..kalau masa kecik2 dulu, memang laju laa nak mengikut abah gi tempat korban every time raya haji..


lembu yang sudah terkorban..dalam banyak2 lembu yang korban kat sini ari tu, lembu kitorang ni yang paling baik..cepat je dia dah tumbang..dia dah redha kot jadi korban..mati syahid..;-) ada lembu2 yang lain tu, sampai terlepas la..seb baik takde orang kena tanduk ngan lembu..



ni masa nak mula lapah kulit dia..encik baju kuning hanya posing semata2 jer tu..tengok baju pun tahu kan??kalau AJK yang tukang sembelih tu, takde makna laa nak pakai baju melayu bagai..=P

we were on candid camera!!HOHOHO..suka lah gambar ni..i cilok from my aunt's FB..

Sekian saje berita hari raya korban kami..minggu ni menu semua daging lah kan??daging masak merah, masak kicap, masak hitam, masak kurma, kari daging???selamat makan daging semua..pastu kita sakit kepala secara berjemaah pulak..hihi..

daaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

3 comments:

Mrs Nageb said...

wah sedondon gitew..selamat hari raya haji beb! :)

deena awanis said...

sedondon recycle baju raya puasa je..=)

MrS. F!zA said...

kfiza tkde sekeping pon gmbr raya...percayalahhhhh