long live!!!

Friday, October 21, 2011

syukur ya Allah..

salam jumaat kawan2..

i bersyukur sangat sebab satu masalah dah selesai..hubby dah dapat keje baru and tak memerlukan kami berPJJ..ALHAMDULILLAH!!

Sejak my hubby tender 2 months ago, memang busy laah korek lobang sana sini untuk dapatkan job baru yang lebih seswai..my hubby tender atas banyak faktor lah actually, one of it tak tahan asyek kena pressure ngan boss..keje yang patut ada 3 orang cover, dia kena cover sensorang pulak tu pasal company nak cut budget from hiring other safety and health officer..ceitt!!kalau i pun stress!!pastu dah cover keje untuk 3 orang, kalau boss berterimakasih takpe gak, ini sedap2 mulut jer nak marah..depan orang ramai pulak tuhh!!boss cenggitu memang hampeh lah kan??kau ingat kau boss ko hebat sangatt???eh, kalau nak tegur bukan salah, tapi ada cara dia..jangan ingat kau bos kau boleh caci maki orang sesuka hati..mak bapak kitorang pun tak penah caci maki kitorang tau!!!


eh, i pulak yang over kat sini nape???harus laa sakit hati..kata suami kan..cubit peha kiri, peha kanan terasa jugakk..;-(


keputusan hubby untuk tender last 2 months di kala belum dapat ape2 job offer lain pun agak tepat jugak laa sebab the company is quite goyah jugak sekarang ni..next week the company give shutdown order for 1 week!!mesti sumer cakap best hubby cuti lama kan???cuti lama kalau gaji jalan memang laaa..ini, gaji NAN HADO!!potong gaji seminggu..jadi bulan depan punyer shopping list, cut!!!postpone laa sampai gaji November yer Deena..huhuhu..



jadi dipendekkan cerita sejak hubby resign tu, asyek dapat job yang jauh jauh aje..kat Melaka la..Johor laa..Bintulu laa..haiyaaaa..manyak stress ok!!i know ramai yang berPJJ ngan hubby masing2..boleh jer dorang hidup kan..but i don't think it will work for me..macam tak mampu jer nak harungi kehidupan berdua dengan anak bolat sahaja..sekarang ni, balik keje i menguruskan anak bolat, dan hubby tolong mana2 yang patut..kemas rumah, bilas CD etc..alangkan hubby tolong itu ini pun, masih tertimbun gak sebukit baju tak berlipat..kalau hubby tak tolong, tunggu baju jadik gunung everest dulu baru sempat lipat agaknye..ataupun i ngan Rafique beli baju pakai buang ajer..HEH!!


Akhirnya pencarian dan kestressan sudah tamat dengan berita baik itu..hubby sudah dapat keje baru..syukur sangat..walaupun offer yang diberi tak sehebat yang jauh2 tu, we feel more happier..masih ada rezeki untuk kami jumpa satu family kecik setiap hari..ALHAMDULILLAH..

8 comments:

Peri PiA said...

Alhamdulillah

Mrs Nageb said...

Alhamdulillah...my hubby pun alhamdulillah dapat offer yanga jauh lebih baik dari bos sebelum ni yang tak appreciate dia..huhuhuhu

MyRule said...

Alhamdulillah.. Susah tau PJJ ni..jgn la rasa kalau boleh.. :)

HANI IZWAN said...

alhamdulillah, happy for u deena. i ni bila lah nak dpt rezeki tak PJJ dgn my hubby. hari2 sedih aje bila mengenangkan nasib. ='(

hrp i pon dpt good news mcm ini soon. amiinnn.

MrS. F!zA said...

mana tahan kalo bos gitu..kalo akk dpt bos gitu hari2 nagis kot..hahaha dlm hati ada tman..tp org laki ni dia kuat skit..

tahniah bt hubby deena..hihi

INAYA Modest Couture said...

Alhamdulillah.Whatever happens, stick together as a family if possible.

Ryehanna said...

Huhu.. bab PJJ tu mmg xsanggup ler...

tgh bercinta btl nk benti keje... aihhh byk benda perlu duit! :(

e.l.i.z.@ said...

sib baik la hubi keli ni bos yg baik :P puji toklaki sdiri ekeke

betul tu deena, setaro hubi tlg pun sero x cukup lg kaki tgn..keli pun sokmo gok keno tinggal, time tu la sero tensen gilo..letih nk urus umahtangga sore²