long live!!!

Monday, October 31, 2011

saya sudah makan pavlova.awak sudah??


tajuk tak tahan berlagak macam i lah orang pertama kat Malaysia makan pavlova..padahal dah beratus ribu orang here and there dah cerita pasal makanan bernama Pavlova ini..harapkan i nak baking macam u ols semua, ntah bila laa kan nak menjadi..masa gi KLCC last 2 weeks yang berjaya makan macaroons tu, memang asalnya cari pavlova gak, tapi tak berjaya..akhirnya, setelah dapat berita gembira dari adik yiying cakap ada jual Pavlova by slice kat Delicious, sungguh gembira hati ini..;-p


ini lah rupa pavlova yang dijual kat Delicious tu..i tau..i tau..mesti ada orang cakap "pavlova aku buat lagi cantik!!" hehhehe..memang betul..pavlova ni simple jer..ada stoberry jer..i tengok u ols punyer pavlova lagi cantik2..ada kiwi lah, grapes lah..hurmmm..tapi itu sebab u ols buat sendiri, ikut cita rasa sendiri..sebab i tak buat sendiri, kena laa redho ikut citarasa Delicious.



gambar i cilok dari belog adik yiyin saje..sebab over excited dapat jumpa pavlova setelah berbulan lamanya mengidam, terus terkam jer!!tak sempat dah nak amek pictures segala..



jadi, ape pendapat saya tentang pavlova yang dikejar2 ni??



bese2 aje..bahagian bawah yang korang panggil meringue tu macam rasa gula hangus ek??but its crunchy!!betul ke rasa dia macam tu??ke Delicious ni yang buat tak jadik??hohoho..suka hati aku jer cakap dia buat tak jadik..padahal buat sendiri pun tak penah..lalalalalala..melampau tak kalau i kata i lagi suka kek batik daripada pavlova yang harganya RM13.60 (including tax) boleh dapat 3kg kek batik??kikiki..kalau i compare pavlova ini dengan Choc Indulgence SR, dah tentu2 pavlova ini kalah 1-6!!kahkahkah...<< marah laki aku kalau dia baca 1-6 nihh!!=P


jadi i bagi 2 bintang ajer kepada pavlova ini..rasa dia manis yang pastinya..tapi tak semanis macaroons..walaupun Choc Indulgence adalah manis jugak, tapi i tetap akan pilih Choc Indulgence over pavlova ni..eh..sebenarnya i masih ragu2 pavlova memang rasa macam ini (tak de lah best sangat) atau pun pavlova kat Delicious ni yang tak sedap??ape pendapat anda wahai ratu2 pavlova??


6 comments:

nanonano said...

klu beli mmg manis,
whip cream skit,
if kite bt sdiri bley kurangkan kuantiti,
so mmg sedap la, luar crunchy,
dlm marshmallow, luar whip cream & buah2 segar yg byk,
fuhh!

Kak Kiwi said...

Same pendapat dgn Na.. :)

AnaLyana said...

setuju gak ngan Na... boleh buat tak manis.. sebab ana tak suka sangat manissss...

Cuba Dina try buat..hehe

wardah @ fie shah said...

Tak pernah rasa lagi tapi rasanya kalau beli mmg manis kot. Kalau buat sendiri boleh kurangkan gula.

e.l.i.z.@ said...

pavlova la pulok..macaroons pun keli x try lg ekekkeke

deena awanis said...

na : yg ni takde pun rasa macam mashmallow..pangkah lah pavlova delicious macam ni..hoho..kena order ngan na lah gini gaya..

ana : ayoyo..tang try buat tu rasa nya kalau dina buat sendiri langsung terus takde rupa pavlova kot..i x reti membaking...

fie : buat laa..dina tumpang rasa..haha

kak eli : dina pun dah ketinggalan ni kak eli..org lain buat, kita beli sajo..