long live!!!

Wednesday, September 28, 2011

hope it won't progress until breast abcess..=(

i demam since monday..satu badan sakit2..rafique pegang2 pun rasa macam nak nanges..actually mmg dah nanges pun 'dibuli' rafique on monday tu while waiting for ubby balik keje..being him the cheeky baby yg memang suka b rgurau, makin i scream sbb sakit kena tekan, pijak, tolak, tarik ngn dia, lg dia ingat kita sakat dia..adoi laa anak..how i wish u understand the pain..

tp isnin tak gi klinik lg..just mkn panadol..by tgh mlm,demam dh kurang sket..but then mula rasa sakit kat my left breast..with the sakit2 badan yg belum hilang la..tp semalam still gigih gak gi keje..haruslaa gigih u ols..we ols kt sini kalau mc kena potong academic incentive rm50/day!!sayang wehhh!!sbb tu mc rate kami sgt cemerlang..setahun nk jumpa 1 mc pun susah!! sihat walafiat sangatttt!! =p
kt office semalam still rasa sakit2 bdn, tgn kaki sume kesejukan n breasr pun masih sakit..n i try laa kunun buat breast self-examination(bse)..takut gak wehh kang ada lump kerrr..huwaaaaa!!!tak relaaaaaa!!!but thank god..takde plak..cuma tempat sakit tu rasa panas..


as the bodyache is unbearable lagi dah, i decided to go to the clinic lps balik keje..n when the doctor check, the result is Mastitis!! oh my!!actually salah diri sendiri gak coz since lepas raya meimemang malas betul nak mengepam..instead of 3kali Pam kat ofis,I just Pam 2kali je..campur la I ngan biz I last week..serve me right!!


I just hope after amek antibiotic ni, it will recover..Dan saya berazam akan mengepam every 2hours sempena MC Ari ni..hope it won't progress sampai jd breast abcess pulak..Kena operate tuu utk Buang nanah!!!taknakkkk!!!

k AAA..pumping time..daaaaaa..

5 comments:

Mama Marcello said...

aloh sian nyer kat Dina,..
dari criter dina ni mcm kene demam
urat jer...hummm apepon harap sgt dina cpt2 sehat spy blog ni jauh dari kesunyian kikiki boleh??

(*_*)Get well soon dear

MrS. F!zA said...

demam ape tu dina?bukan denggi eh?riso lak kalo smpi sakit2 semua badan..kalo demam ciken pox yelah sakit jgk semua badan..

e.l.i.z.@ said...

siye nyo dio...get well soon okeh

bArdbOO said...

ala siannya...smoge cpt sembuh yer..

♥ Elin ♥ said...

semoga cepat sihat ya..
bahaya klu sakit berterus

awk tuh dah lah kecik dan comel.. ;)