long live!!!

Tuesday, July 12, 2011

saya nak cari tudung cantik

puasa belum habes ganti tapi sebok nak cerita pasal raya..ketuk sebijik baru tahu..
alang2 kat kampung kan, haruslaa gi tempah baju raya terus..kain untuk raya pertama mama i dah belikan..nak sedondon punyer pasal kan..kain plain jer..theme kaler this year is yellow!! ala2 kuning di raja tak berapa raja..hubby ku konfem bengang tuh..tapi, orang dah belikan, rezeki laa tu..takkan nak tolak pulak..yang bestnya, tailor tu boleh buatkan nursing dress!!wallahh..lagi2 laa i happy..tu pasal setuju jer nak wat dress..kalau tak, susah pulak laa nak selak kann..


pas tu i beli gak kain cotton 2 pasang..takdelaa kesah pasal raya sangat pun..saje wat nambah baju kurung..nanti leh pakai gi keje..lagi pulak jahit kat Kelantan ni murah sangattt berbanding ngan KL..kalau baju tak yah alas RM30 jer sepasang..kalau KL, baju kurung biasa pun dah RM45..nak pulak buat nursing kurung lagi r tak tahu berapa upah dia amek..kalau beli siap, konfem beratus punyer..

baju dah ada, skrg dok mengusha tudung lah pulak..some of the tudung yang menarik perhatian i are here:


tudung fareeda yang chanteks tapi boleh buat poket ku bocor!! Fareeda Mawar collection pun cantik..ala2 macam riben tepi dia..harga seperti u all sedia maklum, rasa macam nak rebah ke bumi..mesti lembut gila material dia..and kalau tak silap kena dry clean je..tak boleh handwash..satu hal la pulak yer..=D


Ariani punye collections pun cam best gak..tengok Ariani platinum punye design cam best..ke sebab model dia Wardina si cantik jelita ek tudung tu sume nampak cantik??kalau Dina yang tak berapa cantik jelita ni pakai, agak2 masih cantik tak tudung tuh??hurmmm...*wondering*


selendang ala siti from radiusite.com ni pun looks vogue gak..manik2 tu chun giler..kalau Rafique tarik2 manik tu sume, konfem lagi cantik..adoiiiyaiiii..tambah pulak macam letak jer kan selendang siti ni..sekali Rafique tarik tinggal laa inner jer..huahuahua..takdok maknanya dah ibu dia nak vogue..

tudung2 from al-humaira contemporary ni meriah kan..i really can feel raya mode..=) harga pun sangat berpatutan..tapi banyak design dah sold out..nanti dekat nak raya mesti dia ada upload design baru kan..ready jer laa untuk grab..and lagi satu kena readykan poket jugak..

tu antara yang best lah..banyak lagi yang best.tapi i ni dasar pemalas nak save pic, then upload kat sini dengan internet lembap ni..ada gak terasa macam nak berselendang..cuma dok membayangkan my prince charming tu dok menarik selendang ku sana sini, haru biru kot selendang tu..dari nak vogue, terus melingkup..korang dah start usha tudung raya??jom share link yang best ngan i...

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

5 comments:

My Azie said...

xdek duit raya la tahun ni..huuuu:(

mira said...

http://www.sugarscarfbyriqa.com/..tudung pn meletop gak..

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ said...

a'a..sugarscarf pon ok jugak... harga pon murah.. leh tahan... kain pon ok... nieza penah beli hampir 10 helai... huhu... mmg best...

~ time nak raye, poket cepat je kosong..huhu

MrS. F!zA said...

trylah fareeda msti jatuh cinta..utk raya apa slhnya mahal skit..hihihi

deena awanis said...

kak azie : huwaaaa...sedihhh..hadiah birthday pun takde..

mira, nieyxha : sugarscarf pun dah usha jugak..=)

kak fiza : takut nak try..nanti karang kalo jatuh hati, merana poket..haha